Kendileri oynadılar, kendileri yönettiler, kendileri çektiler

Kendileri oynadılar, kendileri yönettiler, kendileri çektiler
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan bir grup genç, kumbarada topladıkları paralarla film çekti.

Mardin - Ramazan Kızılırmak'ın yazdığı ve İsmail Çelik’in yönettiği "Stop" filminin çekimleri Kızıltepe'de devam ediyor. Oyuncular ve yönetmenin kendi aralarında oluşturduğu kumbarada toplanan parayla çekilen filme Kızıltepeliler yoğun ilgi gösteriyor. Yönetmen İsmail Çelik, film çekiminde çok zorlandıklarını, mekan ve araç sıkıntısı çektiklerini söyledi. Filmin oyuncularının çoğunun esnaf olduğunu kaydeden Çelik, oyuncuların büyük bir hırsla çekimlere katıldığını dile getirdi. Çelik, filmin çoğunu çektiklerini yüzde 10'luk bir dilimin kaldığını sözlerine ekledi. 

Filmin oyuncularından Ayetullah Bütün, sıfır bütçeyle çekilmesine karşın filmin muhteşem olacağını söyledi. Bütün, "Filmde rol alan arkadaşların gruplaştıklarını ve bu işe gönül verdiklerini görünce çok gururlandım. Ben aslen Şırnaklıyım ve onlarla olmakla çok mutluyum. Yönetmen İsmail Çelik’e de bu grubu bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum" dedi. 
Stop filminin oyuncularından Mehmet Aygün ise lokanta işletmecisi olmasına rağmen oyunculuğa merakının olduğunu söyledi. Film ekibinde aile ortamı yakalandığını belirten Aygün, "Sinema gerçekten gönülden gelen bir şeydir ve bu grupta o kocaman gönlü fark edince bu işi daha fazla sevmeye başladım" diye konuştu. 
Filmde Mardin'de görev yapan Elazığlı öğretmenler de oyuncu olarak yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.