Kendisine şiddet uygulayan eşini öldüren Yasemin Kaymaklı'ya tahliye

Kendisine şiddet uygulayan eşini öldüren Yasemin Kaymaklı'ya tahliye
İstanbul’un Esenyurt semtinde kendisine şiddet uygulayan eşini bıçaklayarak öldürdüğü için üç yıldır cezaevinde bulunan Yasemin Kaymaklı tahliye edildi.

 

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Kaymaklı'nın avukatı Selmin Cansu Demir, "Müvekkilim uzun süre şiddete maruz kalmıştır. Türkiye'de birçok kadın da bu şekilde şiddete maruz kalmıştır. Bu kararı burada ve dışarıda bekleyen birçok kadın vardır. Devlet kadına karşı şiddeti önlemek ile sorumludur. Mahkemenizin Türk Milleti adına olumlu bir karar vereceğini düşünmekteyiz" diyerek müvekkilinin beraatini ve tahliyesini talep etti.

'YAŞADIĞIMI BEN BİLİYORUM, O EVDEN ÇIKAMAYACAKTIM'

Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşi Hasan Karabulut’u öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan’ın nakdi kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

Son sözü sorulan Yasemin Kaymaklı "Böyle olsun istemezdim. Bilerek ve isteyerek yapmadım. O evden çıkamayacaktım. Öldürmek için hareket etmedim. Yaşadığımı ben biliyorum. Polisi aradım. Ancak telefonları kırdı. Yardım istedim ancak ulaşamadım" diye konuştu.

Kaymaklı hakkında ‘kasten öldürmek' suçundan dava açıldığını hatırlatan mahkeme heyeti, sanığın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirildiğini belirterek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar vererek, tahliyesine hükmetti.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.