Kent bütçesinden istenen pay krize yol açtı

Kent bütçesinden istenen pay krize yol açtı
Siirt Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nün 2015 yılı bütçe görüşmelerinde temsil, ağırlama ve tören harcamaları giderleri için talep ettiği miktarlar şöyle...

 

SİİRT - 1 milyon 370 bin TL'yi fazla bulan İl Genel Meclisi, il, ilçe ve köy yollarına harcanmak üzere Özel Kalem'e ayrılan bütçeden 1 milyon TL keserek, 370 bin TL ayırdı. Bunun üzerine ise Vali Mustafa Tutulmaz, onayına sunulan bütçeyi onaylamayarak geri gönderdi. Buna rağmen kararında ısrar eden İl Genel Meclisi daha önce alınan kararı olduğu gibi yeniden onaylayarak valiliğe geri gönderdi.

Siirt'te İl Genel Meclisi ile Vali Mustafa Tutulmaz arasında 2014 yılı bütçesinde valiliğin Özel Kalem Müdürlüğü'ne ayrılan pay yüzünden kriz ortaya çıktı. İl Genel Meclisi tarafından Kasım ayında yapılan 2015 yılı mali bütçe görüşmeleri sırasında Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'nün temsil, ağırlama ve tören harcama giderleri için İl Özel İdare bütçesinden talep ettiği 1 milyon 370 bin TL'li pay, İl Genel Meclisi tarafından onaylanmadı. Özel Kalem'in söz konusu harcamalar için talep ettiği rakamı fazla bulan Meclis, kaleme 370 bin TL pay ayırıp, talep edilen 1 milyon TL'yi ise il, ilçe ve köy yollarının harcanması için ayırdı. Bu şekilde onaylanan 2015 yılı bütçesi, onayına sunulmak üzere Vali Mustafa Tutulmaz'a geri gönderildi. Ancak Vali Tutulmaz, eline ulaşan bütçeden Özel Kalem'in talep ettiği payın ayrılmamış olması nedeniyle bütçeyi onaylamayarak, Aralık ayı Meclis toplantısında üzerinde tekrar görüşülmek üzere iade etti.Onaylanmayan bütçe ile birlikte valilikten gelen bu yazı, Meclis toplantısında okundu. Tekrar oylamaya sunulan bütçe, AKP'li 10 meclis üyesinin ret oylarına karşılık, DBP'li 11 üyenin kabul oyuyla çokluğu ile yeniden kabul edildi. Değiştirilmeden kabul edilen bütçe, onaylanmak üzere yeniden Valiliğe gönderilecek. 

Diyarbakır'da da kadayıf krizi çıkmıştı

Benzer bir kriz 2011 yılı bütçesi konusunda Diyarbakır'da yaşanmıştı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 48 BDP’li ve 19 AKP'li üyenin bulunduğu İl Genel Meclisi’nin valilik harcamalarına ayrılan payı kısması üzerine uzun aylar boyunca bütçeyi onaylamamıştı. Valilik bütçesinin kısılmasında Valilik Konağı'na bir günde 1868 TL’lik fıstıklı kadayıf alınması etkili olmuştu.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.