NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kent içinde yasak bölge!

Kent içinde yasak bölge!

 

 

Yaklaşık 3 yıldır kapalı olan bir yol, bir bölgeden söz etmek istiyorum. Ofis ile Sur içi bölgesini birbirine bağlayan, Valilik, valilik konutunun da içinde bulunduğu bölge. Kentin kalbi olduğu kadar Devletin de kalbi konumundaki alan 3 yıldan bu yana araç ve yaya trafiğine kapatılmış durumda.

 

Bu köşeden iki kez neden açılmadığını sordum, hala açılmadığı için bir kez daha soruyorum o bölgenin sakinleri ve esnafları adına. Bizim dikkatimizi çektiği gibi, bölge sakinlerinin ve esnaflarının da yoğun şikâyetleri nedeniyle soruyoruz.

 

Çatışmalı ortamda ‘Güvenlik’ gerekçesiyle geçici olarak kapatılmış olduğu kanaatiyle, biraz da hak vererek durumu normal karşılamıştık. Ancak, süreklilik devam edince durumun ‘Keyfiliği’ kanaati ve kentli gazeteci sorumluluğum gereği bir kez daha hatırlatma gereği duydum.  

 

Soruyorum;

 

Anıtparkın çevresi, Valilik ve Valilik konutunun bulunduğu ana cadde neden araç ve yaya trafiğine açılmıyor?

 

-Güvenlik gerekçesiyle mi?

-Kent içi trafik düzenlemesi mi?

-5442 sayılı il idare kanunu gereğimi ‘Yasak bölge’ ilan edildi!

Ya da keyfi mi?

 

Başka da soru gelmiyor aklımıza.

Başka bir gerekçesi var ise açıklansın, bizde bilelim. Aksi takdirde güvenlik gerekçesi olarak algımız devam edecek ki, bu durum kentin gelişimi, ekonomisi, turizmi açısından son derece manidardır. Hem güvenlikli bir kentten söz edilecek hem de güvensizlik imajı gözlerimizin içine sokulacak. Bariyerlerle kapatılan bölgenin görüntüsü, sadece biz de değil, kent dışından gelenlerin kafasında da olumsuz imaja neden oluyor.

&

Sorumlulara;

Açık ve net ifade edeyim.

O bölgedeki esnafın büyük bölümü iflas etti, dükkânlarını kapattı. Ekonomik olarak direnç gösteren ve bir umutla bölgenin trafiğe açılması için bekleyen esnaflar ise umudunu yitirmek üzere. Valilikten, Büyükşehir Belediye Başkanlığından, il trafik komisyonundan bu konu ile ilgili tatmin edici bir açıklama bekleme hakkımız var sanırım. Hatta açıklama yapmadan önce o bölgenin sakinleri ve esnafı ile bir anket yapıp, durumun vahametini bizzat tespit edebilirsiniz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR