Kent meydanı parkı açılıyor

Kent meydanı parkı açılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mart’taki Diyarbakır ziyaretinde resmi açılışını yapacağı Kent Meydanı Parkı, havaların ısınmasıyla vatandaşların akınına uğradı. 67 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu parkta yok yok!

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Mezopotamya mahallesi’nde bulunan ve yapımı beş buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Kent Meydanı Parkı resmi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor.  Modern bir görünüme sahip olan ve yaklaşık 70 dekar alana kurulu olan parkta hem çocuklar hem de yetişkinler için nitelikli bir hizmet var.

alt-foto-002.jpg

Modern parkta yok yok!

Kent Meydanı Parkı Sorumlu personellerinden Metin Demir, parkın kullanım alanları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Şuan 15 personelle 3 vardiya çalışıyoruz. Parkımız, 24 saat gözetimimiz altındadır. Kent Park, 67 bin 500 metrekare alan üzerine kuruludur. Parkımızın üzerinde 5 tane ana bina vardır. Bay, bayan mescidi, idari binamız, personel binamız, kitap kafemiz, giyinme soyunma binamız (su oyunlarında ıslanan çocuklar için) var. Kitap kafemizde vatandaşlarımız kitap okuyabilirler. Ayrıca kitap okuyan vatandaşlarımız bu esnada çayını, kahvesini içebilirler. Gençlere hitaben Meydan kafemiz var. Meydan kafenin yanında da taksi durağımız var. Parkın 34 bin 500 metrekaresi yeşil alandır. Park meydanında güneş kırıcılarımız var, vatandaşların güneşten korunması için. Yetişkinler için yürüyüş yollarımız var. Su oyunları, çocuk oyun grupları var parkımızda ve bunu da Survivor adasına benzetmişiz.  Çocuk oyun alanlarımızda gerekli uyarı tabelalarımız var. Küçük yaştaki çocuklar ebeveynlerinin gözetimi altında oyun gruplarını kullanabilirler. Ayrıca bu konuda belediye personellerimiz de var ki çocukların oyun gruplarını kullanırken herhangi bir tehlike yaşamamaları için. Yani, parkımız her anlamda personellerimizin denetimi altındadır. Çocukların yaş gruplarına göre hangi oyun gruplarından faydalanacağı bilgisi personellerimiz tarafından sürekli olarak paylaşılmaktadır. Parkımızın resmi açılışı henüz yapılmadı. İnşallah 17 Mart’ta Cumhurbaşkanımız parkın resmi açılışını yapacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.