Kent turizmini canlandıracak girişim!

Kent turizmini canlandıracak girişim!
Diyarbakır turizminin dünyaya tanıtılması adına önemli bir çalışmaya daha imza atıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Turizm Platformu’nun organizasyonuyla hazırlanan program çerçevesinde, İranlı tur operatörleri 4 günlük gezi için Diyarbakır’a geldi.

Tigris Haber- 30 kişiden oluşan İranlı tur operatörleri 3 günlük gezi için Diyarbakır’a geldi. Sabah saatlerinde kente gelen İranlı tur operatörlerini Ticaret Odası meclis üyesi Mehmet Albayraj ve DTSO Turizm Komisyonu Başkanı ve TÜRSAB Başkanı Mehmet Akyıl karşıladı.

Türk Hava Yolları (THY) Turizm Bakanlığı ve Bilban Turizm işbirliği ile gerçekleştirilecek olan tur bir ilk niteliği taşıyor. 3 günlük program kapsamında İranlı tur operatörleri, kentin tarihi mekanlarını ve kültürel yerlerini gezecek.

Kente katkı sağlayacak

Bilban Turizm yönetim kurulu başkanı Gönül Bİlban Diyarbakır için bir ilk niteliği taşıyan projenin hem kültürel hem de ekonomik olarak Diyarbakır’a katkı sağlayacağını belirtti. Bilban,”Yıllardır hizmet veriyoruz ve ülkemize her yıl birçok ülkeden turist kazandırıyoruz. Daha önce Van’da böyle bir projeye imza attık şimdi de Diyarbakır için geldik. Diyarbakır’ın Kültürünü doğal güzelliklerini bütün İranlılara tanıtmak adına misafirlerimiz ile beraber üç günlük bir tur gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın varlığından dahi haberdar değiller

Diyarbakır’a gelen İranlı tur operatörlerinin daha önce haritada dahi Diyarbakır’ın ismini duymadıklarını söyledi. Bilban, “Buraya gelenlerin hepsi haritada Diyarbakır’ın varlığından dahi haberdar değiller. Turizmcilere Önce Diyarbakır’ı tanıtacağız bu bir süreç bu süreç bugün itibari ile başladı. Diyarbakır ekonomisi için bu bir süreç ve bu davam edecektir” ifadelerini kullandı.

Üç gün boyunca kenti tanıtacağız

Güneydoğu Anadolu Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Mehmet Akyıl ise, kent turizmi açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, İranlı tur operatörlerine üç gün buyunca Diyarbakır’ın tarihini, kültürünü ve sosyal aktivitelerini tanıtacaklarını söyledi.

“Diyarbakır’ tanımak için çok sabırsızlanıyorum”

 Diyarbakır ismini daha önce hiç duymadığını söyleyen İranlı Meryem Tahiri ise, “Diyarbakır ismini daha önce hiç duymadım ama şuana kadar gördüğümüz manzara çok iyi Hava limanı çok güzel ve temiz Diyarbakır’ı tanımak için çok sabırsızlanıyorum dedi” dedi.

Haber: Harun AYTULUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.