NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kentin sıcak gündemi

Kentin sıcak gündemi

Türkiye'nin genel gündeminden elbette ki kent olarak bizde etkileniyoruz, ancak bizim için önemli ve öncelikli olan kentimizin gündemidir. Biz ara vermeden, kendimize değil, karşı tarafa, yani bizi bu gündeme zorlayanı/zorlayanları sıkıntıya sokmak üzere uğraş vereceğiz.

Hep birlikte bir direniş göstereceğiz rant alanı yaratmak isteyenlere.

Nedir kentimizin gündemi?

Vadi projesi, Hevsel bahçeleri, Talaytepe, HES projeleri.

Bunların tamamı kentin göbeğinde, tam da akciğerimizin ortasında patlayacak pozisyonda duruyor. Birileri aldırmış bu pozisyonu, elinde pimi çekilmiş bomba ile duruyor karşımızda. Bizim yapacağımız şey nedir diye soracak olursanız; İki ellerinde tuttukları bu malzemeleri ellerinden alıp, pimi yerine yerleştirmektir.

Bu nasıl olur?

Ortaklaşmayla, birlik, beraberlikle, ciddi bir kent muhalefetiyle mümkündür. Bu konuda önceki gün yapılan toplantı son derece önemliydi. YG21 Kent Konseyi ve bileşenlerinin bu konuda düzenledikleri basın toplantısında yapılan uyarı ve yapılması gerekenler konusundaki ortak tavrı kentin geneline yaymak, konuyu sürekli gündemde tutmak gerekiyor. Konunun sadece STK'ların savunması gereken bir konu olmadığı anlayışının hakim kılınmasıyla bir sonuç alınacağına inanıyorum.

Ülke gündemiyle ilgili gerçekten yazılacak çok şey var ve biz bunları yazmaktan hiçte aciz değiliz, yazacak zamanımız da var. Ancak, kentimizin göbeğinde, görüş menzilimizdeki  muhtemel katliama geçit vermemek adına kendi gündemimizle yoğunlaşmak durumundayız. Projelerin tamamını ele aldığımızda elbette ki, bir kısmında iyileştirici, mantıklı gelen bazı düzenlemelerin kentin dinamiklerinin de taleplerinin dikkate alınarak yapılmasından yana olacağız. Mantık dışı bir karşı çıkışımız söz konusu değil, olmaz da. Ancak, muhataplar 'Biz bildiğimizi yaparız, istediğimiz gibi yöntem koyarız, sizde buna uymak durumundasınız' derlerse, bunun da kabul edilebilir bir durum olmadığını da hatırlatmak isteriz. Zaten önceki gün kentin bileşenlerinin gerçekleştirdiği basın toplantısında da böyle bir hatırlatma yapıldı. Muhataplarının bunu dikkate almasından başka da çıkar yolu yoktur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR