'Kentsel Dönüşüm' Ön Araştırma Projesi'ne hibe desteği

'Kentsel Dönüşüm' Ön Araştırma Projesi'ne hibe desteği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde geçtiğimiz dönem başlatılan "Kentsel dönüşüm" çalışmalarına halkın nasıl baktığını öğrenmek amacıyla hazırladığı Ön Araştırma Projesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yüzde 90 h

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi Sur ilçesinde bulunan Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde geçtiğimiz dönem başlatılan "Kentsel dönüşüm" uygulamasına, yurttaşların nasıl baktığını öğrenmek amacıyla Ön Araştırması Projesi hazırladı.

Karadağ Kalkınma Ajansı'na sunulan "Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Ön Araştırma Projesi", yapılan değerlendirme sonucunda Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yüzde 90 (78.300 TL) hibe desteği aldı. Projeye hibe desteği protokolü, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hasan Maral ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen tarafından imzalandı.

Çıkan sonuca göre uygulama gözden geçirilecek

Projeyle, "Kentsel dönüşümün" uygulandığı bölgede, halkın uygulamaya bakışı ve görüşleri bir araya getirilerek değerlendirilecek. Ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çıkan sonuca göre uygulamayı gözden geçirecek.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.