Kentte yeni yıl kutlamaları yapılmadı

Kentte yeni yıl kutlamaları yapılmadı
Diyarbakır'da sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle yeni yıla kutlama yapılmadan girilirken yasağın bulunduğu Sur ilçesinde görevleri başındaki polislere Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, tatlı gönderdi.

 

 İlçeden gece boyunca patlama ve silah sesleri yükseldi. 

  Diyarbakır, son yılların en sessiz yeni yılına girdi. Kentte eğlence mekanları ve sokaklar boş kalırken, vatandaşlar evlerine çekilmeyi tercih etti. Bölgedeki sokağa çıkma yasakları yaşanan çatışmalar nedeniyle yeni yıl kutlamalarının yapılmadığı kentte silah sesleri yükseldi. 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı bulunan ve PKK'lilere  yönelik operasyonların sürdüğü merkez Sur İlçesi'nde güvenlik görevlileri yeni yıla mevziler arkasında, yaşanan çatışmalarla girdi. İlçede dondurucu soğuk havada mevzilerde görev yapan polisler teyakkuzda beklerken, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan görevli polislere tatlı gönderdi. Soğuk havada görev yapan polisler, mevzi önlerine kurdukları sobalarla ısınmaya çalıştı.

  Öte yandan yeni yıl gecesinde de Sur'dan gece boyunca silah sesleri yükseldi. Operasyon bölgesine gece de askeri araçların giriş yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.