KESK, DİSK TMMOB’DAN TTB’YE DESTEK AÇIKLAMASI

KESK, DİSK TMMOB’DAN TTB’YE DESTEK AÇIKLAMASI
KESK, DİSK ve TMMOB Amed bileşenleri 11 Merkez Konseyi üyesinin gözaltına alınmasına neden olan TTB’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlık bildirisine destek verdiklerini açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfedrasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB)  Amed bileşenleri, Türk Tabipler Birliği (TTB)’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlığı ile yayınladığı bildiriye desteklerini açıklayarak, bildiriyi imzaladı.

KESK, DİSK ve TMMOB Amed bileşenleri 11 Merkez Konseyi üyesinin gözaltına alınmasına neden olan TTB’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlık bildirisine destek vererek, bildirinin altına imza attıklarını dekelere etti. Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi’nde biraraya gelen KESK, DİSK ve TMMOB Amed bileşenleri konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

‘TTB’NİN TUTUMU DEMOKRATİKTİR’

Toplantıda konuşan Büro Emekçileri Sendikası Eş Başkanı Bedirhan Çetinkaya, TTB’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı bildirisinin ardıdan TTB Merkez Konseyi Üyesi 11 kişinin gözaltına alındığını bunlardan 3’ünün gözaltı işleminin ardından serbest bırakıldığını hatırlattı. TTB’nin bildirisindeki talep ve tutumu “masumane ve demokratik bir tutum” olarak niteleyen Çetinkaya, “Ama maalesef AKP hükümeti tabiplerin, hekimlerin bu beyanı bile kabul etmeyerek 11 Tabip Odası Merkez Konseyi üyesi gözaltına almıştır. Bizler de yapılan saldırıyı bir kez daha buradan kınıyoruz” dedi.

‘BARIŞ İKLİMİNE SAHİP ÇIKMAK BİRİNCİ GÖREVİMİZ’

Çetinkaya’nın ardından KESK, DİSK ve TMMOB Amed bileşenleri adına Makine Mühendisleri Odası Başkanı Doğan Hatun, TTB’nin “Savaş Bir Halk Sorunudur” başlıklı bildirisinde yeralan şu ifadeleri okudu:  “Biz hekmler uyarıyoruz. Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsel yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!”dedi.

Ali Abbas Yılmaz

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.