KESK’liler iş bıraktı…

KESK’liler iş bıraktı…
Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Servet ASAN

Tigris Haber - Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim-Sen ilçe temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine, Haber-Sen, SES, BES ve Tüm-Bel-Sen ile ESP destek verdi. Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren sendika üyeleri burada bir basın açıklaması yaparak 2014 bütçesine itiraz etti. Eyleme katılan kitle adına basın açıklamasını Ramazan Akat hazırlanan bildiriyi okudu. Akat, KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi işkollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduklarının bilinmesini istediğini söyledi. Akat, "Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net; kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eylem yapan kalabalık kitle sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.