Kılıç ve İçli aileleri barıştı

Kılıç ve İçli aileleri barıştı
Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde Kılıç ve İçli aileleri arasındaki başlayan husumet barışla sona erdi.

Tigris Haber- Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde yaklaşık iki ay önce meydana gelen ve MHP eski ilce Başkanı Mehmet İçli’nin öldürülmesi ile sonuçlanan olayın ardından meydana gelen husumet, bugün son buldu.

Yaklaşık iki ay önce eski MHP Kocaköy İlçe Başkanı Mehmet İçli'nin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Kılıç ve İçli aileleri arasında başlayan husumet, Hani Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turan Soğukoluk, eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer ile kanaat önderi Faruk Yiğit'in girişimiyle son buldu.

Kocaköy ilçesinde gerçekleşen barış törenine Kılıç ve içli ailesinden çok sayıda kişi katıldı. Merkez Camisi'nde düzenlenen barış töreninde iki ailenin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra salavatlar eşliğinde tokalaştı.

Mesut Değer yaptığı konuşmada, Kılıç ailesinin sorunun çözümü için çaba gösterdiğini vurgulayarak, "Dinimizde barış ve kardeşlik önemlidir. Huzur içerisinde, birlikte ve kardeşçe yaşamamız gerekiyor. Her iki aileye ve Kocaköy halkına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde yaklaşık iki ay önce meydana gelen ve MHP eski ilce Başkanı Mehmet İçli’nin öldürülmesi ile sonuçlanan olayın ardından meydana gelen husumet, bugün son buldu.

Kocaköy ilçesinde iki büyük ailenin arasında süren kan davası 22.dönem Diyarbakır Milletvekili Av. Mesut Değer in aracılığıyla gerçekleşen barıştırma girişimi ile son buldu.

İlçedeki herkesin huzursuz olduğu ve gergin süreç yaşadığı olaydan iki ay sonra. 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili Av. Mesut Değer’in tarafları barıştırma girişimi olumlu sonuçlandı.

Kısa sürede barışın sağlandığı kan davasında bölge halkına olumlu bir mesaj verildi. Bölgede kan davalarının uzun yılları aldığı ve birçok can kayıplarına yol açtığı göz önüne alındığında Kaya ve içli aileleri arasında olayın kısa sürede barışla sonuçlanması bölge halkına da olumlu bir mesaj verdi.

baris-toreni-(2).jpeg

 

Barış törenine İlçe Müftüsü Muhammed Sait Okumuş da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.