Kılıçdaroğlu: Al 100 lira zammı başına çal

Kılıçdaroğlu: Al 100 lira zammı başına çal
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun emeklilere vereceklerini açıkladığı 100 liralık zammı eleştirdi. CHP lideri "Al 100 lira zammı başına çal" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında hafta sonu yapılan ön seçimden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP lideri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun emeklilere vereceklerini açıkladığı 100 liralık zammı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Al 100 lira zammı başına çal" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

"HERKES BİLSİN"

Bir şey var, hepinizin bilmesini istiyorum. CHP cumhuriyetin savunucusu demokrasinin savunucusudur. Dolayısıyla CHP hiçbir zaman altını çizerek söylüyorum 77 milyon yurttaşım duysun. Bir, CHP etnik kimlik üzerinden siyaset yapmaz. İki, CHP asla ve asla inanç üzerinden siyaset yapmaz.

"İNSANOĞLU TEKERLEĞİ 3 MİLYON YILDA BULMUŞ"

Sözüm söz Kılıçdaroğlu sözü 4 yılda Türkiye’yi uçuracağım. Diyorlar ki fazlasını istemiyor mu? Davutoğlu’na ve ağabeyine söylemek istiyorum. Bilal’e anlatır gibi anlatacağız napalım. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Dört yıl bir toplumun hayatında hem çok uzun, hem çok kısa bir süredir. Ben 4 yılda senin 12 yılda yapamadığının yüzde 60 fazlasını yapacağım. Şimdi bir telaş başladı onlarda.

"KİM MİRAS YEDİ"

Dedik ya emekliye ikramiye vereceğiz. Bugün kendisini demiş ki Temmuz’da 100 lira zam yapacağım. Al 100 lirayı başına çal. İki maaş ikramiyeyi Kılıçdaroğlu veremezmiş, lafa bakın. Yerinde ve zamanında "İki maaş ikramiye veremezsem siyaseti de bırakacağım" dedim, söz Kılıçdaroğlu sözü. Efendim diyor ki, herhalde abisi kulağına fısıldamış. Bunlar miras yediler diyor. 10 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, kim miras yedi? Örnek vereceğim. TÜPRAŞ kim yaptı, Petkim’i kim yaptı, Telekom’u kim yaptı, Erdemir’i, kim yaptı, Keban’ı kim yaptı?

Peki bunları kim sattı? Kim miras yedi? Biz üretiyoruz, sen satıyorsun. Biz mirası biriktiriyoruz sen satıyorsun. O nedenle mirasyedi biz değiliz, mirasyedi sensin. Sümerbank’ları Etibank’ı yapan kimdi? Bugünün emeklileri, kimin vergileriyle bugünün emeklileri tarafından yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.