Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da

Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında bugün Diyarbakır’da olacak. Kılıçdaroğlu önce halka hitap edecek, ardından bazı STK ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

STK ve muhtarlarla bir araya gelecek

Bir süredir referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a çıkarma yapan ‘Hayır’ cephesinin ana aktörü CHP, bugün de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile sahaya çıkıyor.  Bugün saat 12:00’da Demirok tesislerinde halka ile bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, saat 14:00’da ise Hilton Otel’de Muhtarlar, STK temsilcileri ve Kanaat Önderleri ile buluşacak.

 

Sapan: Tüm kadro sahadayız

Öte yandan günlerdir Diyarbakır’da ‘HAYIR’ kampanyası için çalışma yürüten CHP Milletvekili adayı Naci Sapan, Kılıçdaroğlu’nun gelişini ve vereceği mesajlara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Sapan, “Ülkemizin bütün sorunları demokrasi, insan hakları, hak hukuk ve adaletin ihlaline takılmış durumda. Toplum nefes alamaz duruma geldi. Hayır cephesi toplumun yeniden nefes alması ve demokrasi ile bütünleşmesi için yoğun bir çaba içerisindedir. Bu yükün büyük ağırlığı da doğal olarak CHP’nin omuzlarındadır. Bu nedenle başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetimi, milletvekillerimiz, il ilçe teşkilatlarımız bu sorumluğun yerine getirmek üzere alanlarda yoğun bir çaba içerisindedirler. 16 Nisan tarihine kadar da bu çabalar artarak devam edecektir. Biz ülkenin geleceğini çocuklarımızın geleceğini düşünerek bu çalışmaları yapıyoruz. Diğer taraftan birileri bir zümreyi kurtarma çabası içerisindedirler. Ancak halkımızla birlikte böyle bir kurtuluşa izin vermeyeceğiz. Halkın refahı ve huzuru bizim için önceliklidir” şeklinde konuştu.

Önemli mesajlar verecek

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bölgedeki sorunların çözümüne dair de mesajlar vereceğini kaydeden Sapan, “Kentimizin ve bölgenin içinde bulunduğu durum ve yaşadığı durumları en iyi analiz eden CHP’dir. Genel başkanımızın bu bölgede olan bitenden bilgi sahibi. Bu nedenle hem Demirok tesislerindeki açık toplantı da hem de STK temsilcileri ile yapılacak görüşmede yaşanan sorunlarla ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacak. Ayrıca mevcut sorunların çözümüne dair de önemli mesajlar verecek. Diyarbakır ve bölge CHP için önemli bir yeri var. Gerek Diyarbakır ve gerek bölgede partinin gördüğü ilgi ve alaka bunun bir göstergesidir. CHP bölge seçmeni ile buluşuyor. Bu buluşmalara da devam edecek. Buradaki buluşmalarımız sorunların çözümüne dönük olacaktır” dedi.

Ali ABBAS YILMAZ/özel

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.