Kılıçdaroğlu: HDP, Oyları AK Parti Tabanından Alacak

Kılıçdaroğlu: HDP, Oyları AK Parti Tabanından Alacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

 Kılıçdaroğlu, araştırmaların HDP'nin, kendilerinden ziyade, AK Parti tabanından oy alacağını gösterdiğini ifade etti.HDP'nin Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemini de değerlendiren CHP lideri, "HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek" dedi.

"ÖĞRENCİ VE MEMURLARI ZORLA MİTİNGE GÖTÜRÜYORLAR, GELMEYENLERİ FİŞLİYORLAR"

AK Parti mitinglerini eleştiren CHP lideri, öğrenci ve memurların zorla mitinge götürüldüğünü öne sürdü ve "Gelmeyenleri fişliyorlar. Bu benim gördüğüm en büyük ahlaksızlıktır. Devlet ayrı hükümet ayrıdır. Hükümetler devlet olmak için değil, devleti yönetmek için gelir. AKP artık devlet oldu" diye konuştu.

"ABDULLAH GÜL NASIL YAPTIYSA ÖYLE YAPMAN GEREKİRDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "tarafsız" olmadığı gerekçesiyle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sağ duyusu olan herkes sayın cumhurbaşkanına dönüp şunu söylemesi lazım; seni bu süreç içerisinde 3 kez başbakan yaptık. Sonra cumhurbaşkanı yaptık. Sayın Abdullah Gül nasıl yaptıysa senin de öyle yapman gerekirdi. Sen bir siyasi partiyi destekliyorsan namusun ve şerefin üzerine yemin etmemen gerekirdi."

AK PARTİ İLE KOALİSYON OLUR MU?

Kılıçdaroğlu, "AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusuna da yanıt verdi. "Yolsuzluğu kendisine şiar eden partiyle nasıl koalisyon yapacaksınız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sen bunlarla nasıl bir araya geldin diyenlere ne söyleyeceğim? Yolsuzluk diz boyu. Biz hayatımız boyunca yolsuzlukla mücadele ettik, yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz?"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.