Kılıçdaroğlu: Türkiye bir çete tarafından yönetiliyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye bir çete tarafından yönetiliyor
'Dünyada böyle bir yolsuzluk görmedim'

Haber Merkezi - Türkiye'nin bir çete tarafından yönetildiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hırsızları soruşturan savcıların soruşturulduğu düzene harami düzeni denir, demokrasi düzeni değil. Başbakan'ın oğlunun kurduğu bir vakıf var. Adı TÜRGEV. Rüşvetin merkezi. Rüşvet toplayan bir vakfın vergi affı olmaz. Bütün bunların içerisinde Bilal Erdoğan'ın da özel bir rolü var" dedi. 


'Dünyada böyle bir yolsuzluk görmedim' 

Türkiye'deki bütün tütün üreticilerine seslendiğini belirten Kılıçdaroğlu, 10 yıl öncesine göre tütün üreticilerinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, üreticilerin sandığa giderken bütün bunları düşünmesini istedi. Kılıçdaroğlu, "Siz hiç Recip Tayyip Erdoğan'ın ayakkabı kutusundaki 4.5 milyon dolardan bahsettiğini duydunuz mu? Her konuda konuşuyor, neden bu konuda konuşmuyor? Olayı örtecek, bunun için başka olayları gündeme getiriyor. Ben devlet hayatında hiç bu kadar büyük bir yolsuzluk görmedim. Bir hükümetin bir devleti soymaya kalkıştığı bir yolsuzluk görmedim" dedi. Dünyada da böyle bir yolsuzluğun hiç olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "AKP'ye oy verenlere sesleniyorum; Türkiye'yi kirlilikten beraber kurtaracağız. Yolu demokrasilerde sandıktan geçiyor. 30 Mart'ta sandığa gideceğiz ve dersini vereceğiz. Haramilerden bu ülkeyi kurtaracağız" diye belirtti. 

'Sana ne vaat edildi de istifanı geri aldın?' 

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Karadeniz'in yüz karası olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kişiliği oturmayan insanların böyle bir yapıları vardır; verdikleri sözün arkasında durmazlar. Düne kadar çıkıp televizyonlardan konuştun. Ne değişti, sana ne vaat edildi de istifanı geri aldın?" dedi. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ismi geçen eski bakanların fezlekelerinin Meclis'e bir türlü gelmediğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun takipçisi olacakları dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.