Kılıçdaroğlu'dan Trump'a:Sokak kabadayısı

Kılıçdaroğlu'dan Trump'a:Sokak kabadayısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ilgili açıklamaları üzerinden ABD Başkanı Trump’a tepki gösterdi

Tigris Haber- CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ilgili açıklamaları üzerinden ABD Başkanı Trump’a tepki gösterdi, “Kimse sokak kabadayısının diliyle Türkiye’yi tehdit edemez” dedi. Ankara’nın kaderini değiştireceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, “2023’te Sayın Mansur Yavaş Ankara’yı yönetecektir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ı tanıttı.

“100. yılında, inşallah 2023’te Sayın Mansur Yavaş Ankara’yı yönetecektir” diyen Kılıçdaroğlu, kentin kaderini değiştireceklerini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

“21. yüzyılın en görkemli başkentlerinden biri olacak Ankara. Hiçkimsenin işine son verilmeyecek. 

Çalışanların güvencesi Mansur Yavaş olacak. Harcanan paranın hesabını vermek bizim görevimiz. Mansur Yavaş da harcadığı her kurşun hesabını Ankaralılara ve millete verecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seviyoruz ve sorunlarının çözümü için her türlü çabayı göstereceğiz.”

Trump’a “sokak kabadayısı” dedi

Türkiye’yi tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump’a da tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, hükümeti de eleştirdiği açıklaması şöyle:

“’Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz’ diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama gelmedi. Buradan açık ve net söylüyorum, bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye’yi kimse tehdit edemez. Kimse şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lutfuyla kurulan bir devlet değildir. Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump’ı arasam diye. Geldiğimiz noktayı görebiliyor musunuz?”

Bahçeli’ye tepki

Partisinin Meclis grup toplantısında CHP’yi hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de seslenen Kılıçdaroğlu, “’YSK’ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin’ diyorlar. Biz halkımıza güveniyoruz. Biz sandık ittifakı yapacağız her partiden vatandaşlarımız oy verecek. Bizim belediye başkanlarımız kimseyi ötekileştirmeyecek. Pozitif ayrımcılığı gecekondu bölgelerinden başlatacaklar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.