Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Diyarbakır’a gidemezsin

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Diyarbakır’a gidemezsin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır ziyaretini eleştiren Bahçeli’ye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ben Türkiye'nin her noktasına giderim. Alnım açık giderim, bu ülke için, vatanım için, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin!.”

TİGRİS HABER - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

"Dün 14 Mart Tıp Bayram’ıydı. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının ne kadar özverili çalıştıklarına hepimiz tanık olduk. Ailelerine, yakınlarını göremediler. Camın arkasından küçücük çocuklarıyla kucaklaşmaya çalıştılar. Öyle bir sürecin içine girdik ki Tıp Bayramı'nda doktorlar gidip Atatürk heykeline çelenk bırakacaklar. Yıllarını tıp dünyasına vermiş olan o insanlar çelenk bırakacaklar. Ona bile izin verilmedi. Arkasından başka şeyler söylendi. Bu konu gündeme geldiğinde doktorların talepleri, sağlık çalışanlarının talepleri gündeme geldiğinde çok sayıda genç hekim yurt dışına gittiğinde 'Giderlerse gitsinler' diye açıklama yaptı. Buradan söylüyorum demokratik yollarla seni gönderecek olanlar biziz, onların tamamı ülkelerinde kalacaklar. Az kaldı, merak etmeyin bütün haklarınızı alacaksınız. Sizi yurtdışına gitmeye zorluyorlar. Gitmeyin, burada kalacaksınız beraber biz göndereceğiz.

Bütün sorunları el birliği ile çözeceğiz

Suriyeli kardeşlerimiz için davulla zurnayla göndereceğiz dedik. Bu beyefendiyi halkın iradesiyle göndereceğiz. Bütün dünya bunun tanığı olacak. İnfaz koruma memurları mesaj atmışlar. '1.5 yıldır cezaevinde yatıp kalkıyoruz. Güvenlik görevlisinin sahip olduğu haklara sahip olamıyoruz' diyorlar. Endişelenmeyin beyi göndereceğiz, Türkiye'nin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. Devlet dediğiniz kurum haksızlık yapmaz. Kamuya iş yapan yüklenicilerle ilgili bir yasa çıktı. Bu onların sorununu çözmez diye itiraz edildi. 'Hayır, biz bildiğimizi okuruz' dediler ve çıkardılar. Bu onların sorununu çözmüyor. Büyük kısmı iflasla karşı karşıya.

Balıkçıları hiçbir zaman unutmadım. Hopa'dan İskenderun'a kadar sorunlarınızı raporlaştırdık. Sizlerin de oylarıyla iktidara gelince sorunların nasıl çözüldüğünü göreceksiniz. Bizim iktidarımızda sadece malı götürenler üzülecek onun dışında herkes sevinecek.

Telekom konusu

Telekom soygununu biliyorum. Özelleştirmede verilen bir söz vardı. İnternet alt yapısının güçlendirilmesi. Bu konuda hiçbir şey yapılmadı. Hiç kimse merak etmesin bunun da hesabını soracağız.

Bunları yapacağım

Diyarbakır'a gittim. Şanlıurfa’da ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin elektriği çiftçilere ücretsiz vereceğiz’ dedim. Diyarbakır ‘Niye bize de vermiyorsunuz' dedi. Projelerimizi hazırladık. 'Elinden tutan mı var' diyor. Diyarbakır'da da Siverek'te de söyledim. Eğer sözünü tutarsan, ben bunları yapacağım.

Bahçeli’ye yanıt

Milliyetçilik budur, önce benim insanım kazanacak. Bahçeli de duysun bunu. Adam Afrika'ya gidiyor, orada yer kiralıyor ona sesini çıkarmıyor. Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitmiş çiftçiye ücretsiz elektrik verecek, "vay sen oraya nasıl gidersin." Ben Türkiye'nin her noktasına giderim. Alnım açık giderim, bu ülke için, vatanım için, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin!

Yabancılardan topladıkları para var

Türk lirası değer kaybediyor. Var olan bir paramız vardı Merkez Bankası'nda; 128 milyar dolar arka kapıdan kimlere satıldı kimse bilmiyor. Bugün Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait bir sent bile yok. Yabancılardan topladıkları paralar var. Bakiyesi eksi 43 milyar dolar. Türkiye'yi o kadar büyük bir sıkıntının içine soktular ki kapı, kapı Afrika'yı, Ortadoğu'daki ülkeleri geziyorlar; "Acaba bize borç verirler mi?" diye.

Düne kadar kendi medyalarında ve kendi söylemlerinde en ağır hakaretleri yaptıkları kişilerin ayağına gittiler, el etek öptüler. Şimdi Sayın Bahçeli'ye sormak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı bu kadar ağır laflar edenin ayağına Erdoğan gittiği zaman neden iki cümle kuramadın? Bu ülkenin şerefi yok mu, itibarı yok mu? Oturuyorsun, günün 24 saati CHP. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin teminatıdır, geleceğidir. Evet, CHP milletin ve halkın partisidir. Finansal çöküş, ticari çöküşü getiriyor.” (Kaynak: duvar)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.