Kilis'e 3 roket düştü, 1'i patlamadı

Kilis'e 3 roket düştü, 1'i patlamadı
YPG mevzilerinden atılan 3 roket, Kilis kent merkezindeki Kazım Karabekir Mahallesine düştü. Bir evin çatısı, boş arazi ve sokağa düşen roketlerden ikisi gürültüyle patladı, biri patlamadı.

YPG mevzilerinden atılan 3 roket, Kilis kent merkezindeki Kazım Karabekir Mahallesine düştü. Bir evin çatısı, boş arazi ve sokağa düşen roketlerden ikisi gürültüyle patladı, biri patlamadı. Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı, bugün Fransa'nın talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) görüşülecek. BMGK oturumunun TSİ 18.00'da başlaması planlanıyor.

3. Gün yaşananlar şöyle:

16.00 YPG mevzilerinden atılan 3 roket, Kilis kent merkezindeki Kazım Karabekir Mahallesine düştü. Bir evin çatısı, boş arazi ve sokağa düşen roketlerden ikisi gürültüyle patladı, biri patlamadı. Patlamanın meydana geldiği bir evde hasar oluşurken, yaralanan olmadı. İhbarla bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, patlamayan mühimmatın imhası için de çalışma başlattı.

14.25 DHA'nın aktardığına göre, Hatay'da bulunan ÖSO mensuplarının bulunduğu kampa roketli saldırı düzenlendi. 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Hassa ilçesindeki Aktepe Sağlık Ocağı'na getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Kırıkhan ve Antakya Devlet hastanelerine sevk edildi.

14.10 Anadolu Ajansı, TSK'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den operasyon başlattığını duyurdu. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsurunun da yer aldığı belirtildi.

14.08 Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı sınır köyü Kalatepe mahallesine Afrin'den atıldığı belirtilen 2 roket isabet etti. 1 TEDAŞ işçinin hayatını kaybettiği, olayda yaralanan 3 ÖSO askerinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

13.30 'Zeytin Dalı Harekatı'nı takip etmek için gittiği Kilis'te basına konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Zarar görenlerin yanında olacağız. Türkiye gereğini yapıyor. Müttefiklerimizden ve dostlarımızdan hem anlayış hem destek bekliyoruz. Bu anlayış ve desteği göstermeyecekler de gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Bu harekat sivilleri korurken mağdurları ve mazlumları muhafaza ederken teröre karşı da demir yumruğunu göstermeye devam edecektir" diye konuştu.

11.50 Enerji Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da yaptığı bir konuşmada Afrin operasyonuna ilişkin "Kimsenin toprağında gözümüz yok. Demokrasi adı altında başkalarının vatanlarını işgal etme niyetimiz de yok" dedi ve şu değerlendirmede bulundu:

"Eskiden cenkler, savaşlar daha mertçeydi. Şimdi, yanımıza bakıyoruz, arkamıza bakıyoruz. Hainleri görüyoruz. Allah bu millete de mert ve yiğit düşman nasip etsin. Bu dönemki mücadele tarihtekilerden çok daha zor."

10.30 Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Afrin operasyonunun ekonomiyi etkilemeyeceğini söylerken "Piyasalara mesajım bunun bütçeye ekonomiye etkisi son derece sınırlı. Bütçemiz güçlü, mali alanımız çok. Yatırımcı rahat olsun, operasyon meşru" dedi. Şimşek ayrıca operasyonun kısa süreceğini ekledi.

10.20 Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezinden yapılan açıklamada, sivillerin Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı Afrin’den ayrıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, son 24 saatte binden fazla kadın ve çocuk bölgeden ayrılırken görüldü.

Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezinden Russia Today’e (RT) ulaşan açıklamada “Siviller Afrin’deki askeri harekat bölgelerinden ayrılıp Tel Acar’a doğru gidiyor. Bir kısmı orada kalıyor bir kısmı da Halep’e ilerliyor. Son 24 saatte Tel Rifat gerilimi azaltma bölgesindeki askeri polis kontrol noktasından binden fazla kadın ve çocuk geçti” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada Halep’ten Tel Rifat’a en yakın zamanda 20 ton insani yardımın götürülmesinin planlandığı da aktarıldı.

 09.50: Sınırda konuşlu TSK'ya bağlı birliklerce yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor. Sınırdaki birliklere de ara ara askeri araç takviyesi yapılıyor.

08.00 NTV'nin Suriye sınırında bulunan muhabiri Afrin'in kuzey, batı ve doğusundan ÖSO ve TSK'nın ilerleyişinin devam ettiğini, zaman zaman top seslerinin duyulduğunu bildirdi.

07.50 Doğan Haber Ajansı (DHA), Azez'de ÖSO İle YPG arasında çatışma çıktığı bildirdi. ÖSO gruplarından Ceyşul Şimal'dan alınan bilgilere göre, ÖSO'ya bağlı bazı gruplar Bursayye cephesinde harekete geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.