“ Kilolu anne adayları hamilelikten önce kilo vermelidir”

“ Kilolu anne adayları hamilelikten önce kilo vermelidir”
Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op Dr.. H. Yücel Kutun, beslenmenin en önemli olduğu evrelerden biri olan gebelik döneminde doğru bilinen yanlışlar nedeniyle bebek ve annenin risk altında olduğunu söyledi.

 Gebelikte fazla beslenmenin de yetersiz beslenmenin de anne ve bebek sağlığına zarar verdiğini belirten Op Dr.. H. Yücel Kutun , “Halk arasında gebe kadının iki kişilik yemesi gerektiği fikri oluşmuştur. Bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Gebelik süresince alınan aşırı kilolar sezeryan, postmatürasyon (doğum tarihinin gecikmesi) gibi anne ve bebek sağlığı için riskli durumlara neden olabilir. Annenin gebelikte yeterli ve dengeli beslenmesi bebeğin sağlıklı doğması ve anne sütü veriminin artmasına neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

  “Anne adayları eğer hamile kalmadan önceki dönemde fazla kilolu iseler hamilelik öncesinde sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilmeleri açısından kilo vermeleri gerekmektedir” diyen Erge, anne adaylarının fazla kilolarını vermeden hamile kalmaları durumunda 6-9 kg alarak hamileliğini tamamlamaları gerektiğini kaydetti.

Op Dr.. H. Yücel Kutun, fazla kilolu olarak hamile kalınmasının preeklampsi ve kronik hipertansiyon yakalanma riskini arttırdığının altını çizerek, “Anne adayının fazla kiloyla hamile kalması bebekte iri doğum olasılığı, (bu da sancılı bir doğum demektir) yüksek obezite riski, anne ve bebekte diyabet riskini arttırıyor. Ayrıca, bebekte beyin, omur, omurilik bozuklukları, karın duvarı, kalp anormallikleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.