NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kim kimi oyalıyor?

Kim kimi oyalıyor?

Çözüm ve müzakere sürecini yürüten taraflar karşılıklı birbirlerini oyalamakla suçluyorlar.

Onlar birbirlerini karşılıklı oyalamakla suçlarken,

Yurttaş debeleniyor.

Kürtler de Türkler de, bu coğrafyada yaşayan bütün halklar da durumdan giderek sıkılmaya başladı. Olumlu sonuç beklenirken hala güven sorununun varlığı tartışılıyorsa taraflardan birinin durumu kamuoyu nezdinde netleştirip, varılacak nokta açısından ipuçlarını vermesi gerekmiyor mu?

 

İktidarın mevcut durumundan, yaptığı açıklamalardan, ‘iç güvenlik paketi’ ısrarından kaynaklı sıkışıklıktan dolayı varılacak nokta ile ilgili henüz ‘yeşil ışık’ işareti alamıyoruz. Yerel seçim öncesinden Cumhurbaşkanlığı seçimine, oradan da bugün gelinen noktada hala yasal, anayasal düzenlemeler konusunda tartışma yapıyorsak, iktidar siyasi trafiği sürekli ‘sarı ışık’ta tuttuğu içindir. İktidar sürekli kırmızı ile sarı arasında duruyor. Sarı ile yeşil arasında bir duruş sergilemiş olsalar karşılıklı ‘güven’ sorunu da aşılmış olurdu diye düşünüyorum.

 

Durum böyle olunca da, kim kimi oyalıyor diye düşünmeden edemiyoruz.

Geride bıraktığımız iki seçim öncesinde de yaparmış gibi görünerek, oldu olacak gibi umut! Veren açıklamalar önümüzdeki seçim döneminin argümanları olmamalı.

 

‘İç güvenlik paket’inin maddeleri tüm direnmelere rağmen TBMM’den geçmeye devam ediyor. Kandil’in ve HDP’nin olmazsa olmazlarından olduğu yönünde kanaatlerimize rağmen maddelere geçiş üstünlüğünün sağlanması, çözüm ve müzakere sürecinin geçişine şimdilik izin vermiyor.

 

Önümüzde 21 Mart Newrozu ile birlikte Mart-Nisan ve Mayıs ayları var.

Newroz’da Abdullah Öcalan’ın vereceği mesajlar

KCK’nin yapacağı ya da yapması muhtemel kongreden çıkacak sonuçlar, 7 Haziran seçimlerinin belirleyicisi olacak.

Tabiî ki bu süre içinde AK Parti iktidarının ortaya koyacağı tavır önemli. Yasal ve anayasal düzenlemeler konusunda atacağı adımlar, en önemlisi de ‘iç güvenlik paketi’nin itiraza tabi maddelerinin geri çekilmesi konusundaki tavır sürecin daha sağlıklı yürümesi açısından büyük önem arz ediyor.

 

Haziran seçimlerine kadar; Hükümet, Kandil, HDP, İmralı güzergâhındaki trafikten yansıyacak olanlar 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarının nasıl olacağı konusunda daha net fikirler verecektir.

7 Haziran seçimleri oyalayanın kaybedeceği bir seçim olabilir!

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR