“Kimyasal hadım dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız”

“Kimyasal hadım dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız”
Çocuklara yönelik istismarın önlenmesi için kurulacak komisyonun yarın çalışmalara başlayacağını söyleyen Adalet Bakanı Gül, "Kimyasal hadım uygulaması dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız" dedi.

 

 

Çocuk istismarına yönelik tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Toplumun her kesimin duyarlılığı ile bu sorunları aşma çabası içinde olacağız" diye konuştu.

Adana'daki taciz skandalını cinayet olarak niteleyen Gül, "Adana'da 4.5 yaşındaki yavrumuza yapılan bu adice saldırı iğrenç ve şiddetle kınadığımız bir suç. Bu bir cinayettir. O hainin yapmış olduğu istismarın ötesinde bir cinayettir. 66 yıllık ceza talebiyle iddianame hazırlanmıştır" dedi ve şöyle devam etti:

"Başbakan Yardımcımız başkanlığında bir komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere, tüm bu tedbirleri, yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı, yapacaklarımızı masaya yatıracağız. Suça giden yolları ortadan kaldırma toplumun her kesimine düşen sorumluluklar bunları hep beraber yapmamız lazım. Hükümetimiz bu konuda alınması gereken başka ne gibi tedbirler varsa onları alacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.