Kiraz Festivalinde seçim propagandası

Kiraz Festivalinde seçim propagandası
Mardin’in Yeşilli ilçesinde 14'üncüsü düzenlenen kiraz festivali coşkuyla gerçekleşti.

Çorum ve Yeşilli belediyelerinin "Kardeşlik İftarı" ile başlayan festivalde, binlerce vatandaş orucunu açtı, 200 kiraz üreticisi en güzel kiraz yarışına katıldı. Festivalde yapılan konuşmalarda ise seçim propagandaları eksik olmadı.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 14.'sü düzenlenen Yeşilli Kiraz Festivali Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişinin festivale katılımı ile gerçekleşti. Festival, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Zeynep Alkış, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ve binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. En güzel kiraz yarışmasının da düzenlendiği festivalde dereceye giren kiraz sahipleri ödüllerini Mardin protokolünden aldı. İlahi konserleri, Hacivat Karagöz oyunu, semazen ekibi ve sanatçıların yer aldığı festivale 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri damga vurdu.

‘Vatandaş bunları biliyor’

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir yaptığı konuşmada, "Seçimle göreve gelen Kandil kayyumlarını da gördük, Ankara’dan ilimize görevlendirilen valimizi de. Kandil kayyumu hangi yolu asfaltladı" diyerek tepkisini gösterdi. Demir, "Mardin’e Ankara tarafından görevlendirilen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının yaptıklarını görüyoruz. Asfaltsız köy yolumuz neredeyse kalmadı. Vatandaş bunları biliyor, Yeşilli bunları biliyor.” diye konuştu.

“Kandil'in kayyumu ile Ankara'nın kayyumu arasındaki fark”

HDP’yi “Kandil’in partisi” olarak niteleyen Demir, “Bu Kandilin partisi HDP var ya Mardin Büyükşehir Belediyesini 3 sene idare etti. Ne dedi bize yerinde yönetim istiyorum dedi. Sen Cizre'yi, Mazıdağı’nı, Nusaybin’i, Kızıltepe’yi yönetmedin mi kardeşim? Mazıdağı’nın, Derik’in kaç köyüne asfalt götürdün? Size oy veren insanların başını belaya sokmak için geldiniz. Onları terörle tanıştırdınız. Siz Nusaybin, Cizre’yi kanlı sokaklar haline getirdiniz. AK Parti dedi ki bu Kürt benim kardeşim. Biz bölünmedik ve bölünmeyeceğiz. Kandil'in kayyumu ile Ankara'nın kayyumu arasındaki farkı görmeyecek kadar nankör insanlar varsa onlara söyleyecek bir şey yok” diye konuştu.

Başkan Demir ilçede yapılan alt yapı çalışmalara da değinerek, "Kısa sürede çalışmalar tamamlanacak, her cefanın bir sefası var. Bu cefanın da sefası çalışmalar tamamlanınca ortaya çıkacak. Kentsel dönüşümü ilçemizde yapacağız" dedi.

 “Yatırımlar hızla sürecek”

Mardin Valisi Mustafa Yaman ise şöyle konuştu: “O zaman herkesin morali bozuktu, kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Çünkü Midyat'ta terör saldırısı nedeniyle şehitlerimiz vardı. O zaman, 'merak etmeyin bu terör belasından kurtulacağız' demiştik. Cumhurbaşkanımız önderliğinde, hükümetimizin kararlı tutumuyla idari amirler, güvenlik güçleri ve Mardinliler, bu terör belasını hep birlikte yendik. Şu anda Nusaybin, Artuklu, Savur, Dargeçit bütün Mardin artık bir huzur limanı haline geldi. Artık hepimizin yüzü gülüyor, bu huzur bayramının böyle devam etmesini arzu ediyoruz. 16 Kasım'da verilen yerel yönetim görevini de en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. Hem huzur hem de yerel hizmetler artarak sürecek.”

Festivalde 200 çiftçinin katılımı ile "En güzel kiraz" yarışmasında finale kalan 44 kiraz üreticisinin meyveleri jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucu birinci Şeyhmus Erdoğan, ikinci Mashar Özdemir ve üçüncü Özcan Bulut'a altın ve çeşitli ödüller verildi. Ödül töreni sonrası konser etkinlikleri ile festival son buldu. (İHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.