Kış geliyor, kilolara dikkat

Kış geliyor, kilolara dikkat
Yaz aylarının enerjisinin atıldığı ve soğuk havaların kapıyı çalmaya hazırlandığı şu günlerde, kapalı ortamlarda fazla kalma ve hareketsizlik korkulu rüya olmaya başladı.

 

 

Gelecek yaz mevsimine kadar formda kalmak isteyenlere altın değerinde tüyoları Diyetisyen Melike Hasip verdi. 

  Kış aylarında hareketsizliğin artması, kapalı alanların daha çok tercih edilmesinin kilo almayı kolaylaştırdığını belirten diyetisten Melike Hasip, önümüzdeki kış mevsiminde metabolizmayı hızlandıracak ve hastalıklardan korunma sağlayacak beslenme yöntemlerini anlattı.

  “KIŞIN KILO KONTROLÜ ZORDUR”

  Kış aylarına özgü hastalıklardan dolayı, vücudun kendini korumak için metabolizma hızını yavaşlattığını belirten Melike Hasip, kış aylarında kilo kontrolünün yaz aylarına oranla daha zor olduğunu vurguladı. Hasip, birçok kişinin, kalın giysilerine güvenerek kilolarını gizleyebileceği düşüncesiyle sağlıklı beslenme alışkanlığından uzaklaştığını dile getirdi.

  “YETERLİ VE DENGELİ BESLENME NASIL SAĞLANIR?”

  Yaşamın her döneminde sağlığımızı korumamız için esas olanın dengeli ve sağlıklı beslenme olduğunu vurgulayan Melike Hasip şu tüyoları verdi:

  "Yeterli ve dengeli beslenme, her besin grubundan yani; et, yumurta, kurubaklagil; süt ve süt ürünleri; ekmek ve tahıllar; meyve ve sebzelerin her öğünde alınmasıyla sağlanır. Bu gruplardaki besinler sofralarımızdan eksik olmamalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.