Kış ortasında tişörtle geziyor!

Kış ortasında tişörtle geziyor!
Mardin’de yaşayan Mehmet Ali Akın, adı bile konmamış hastalığı nedeniyle kış ortasında ince, kolsuz tişört ve terlikle dolaşıyor.

Mardin’de yaşayan 42 yaşındaki Mehmet Ali Akın, ilginç ve bir o kadar da garip bir hastalığa yakalanmış durumda. Henüz adı bile konmamış hastalığı nedeniyle sıcağa tahammül edemeyen Akın, kışın ortasında incecik kolsuz tişört ve terlikle dolaşıyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Mehmet Ali Akın, henüz adı bile konulmamış hastalığı nedeniyle sıcağa tahammül edemiyor. Akın, bu yüzden kış aylarını çok seviyor. Yazın büyük sıkıntılar yaşayan ancak kış soğuğu nedeniyle rahatladığını söyleyen Akın, çarşı ve pazarda ince, kolsuz tişört ve terlikle dolaşıyor.

Çevredeki vatandaşlardan farklı tepkiler alan, ancak deli değil hasta olduğunu öğrenen vatandaşlar, hayretler içerisinde kalıyor.

Akın, hastalığından dolayı büyük sıkıntılar çektiğini, tedavi olup normal insanlar gibi yaşamını sürdürmek istediğini söyledi.

“Tedavi olmak istiyorum”

Akın, “Defalarca Kızıltepe’deki doktorlara gittim ancak bir şey anlamadılar. Sıcağa tahammül edemiyorum, ancak buz gibi havada rahatlıyorum. En son Diyarbakır’da iyi bir doktorun olduğunu söylediler ama imkânım olmadığı için gidemedim. Ben işsizim, sadece bazen sebze haline gidip hamallık yapıyorum. O da zar zor ailemin geçimini sağlayabiliyorum. Kışın ortasında buz gibi su ile banyo yapıyorum, kışta bile buz gibi su içiyorum, sıcağa hiç tahammül edemiyorum. Şu an bu incecik tişörtle olduğum halde hiç üşümüyorum, şu an çok rahatım ama biraz sıcak oldu mu çok rahatsız oluyorum. Akşamları tek başıma bir odada yatıyorum, soğuk klima ve pervane açıyorum, ancak o zaman yatabiliyorum. Çocuklarım bundan dolayı da büyük sıkıntılar yaşıyor. Ben tedavi olmak istiyorum. Lütfen birileri bana yardım etsin. Sabah akşam karın içine girmek ve buz gibi havada oturmak istiyorum. Ben ne yapayım, hastalıktır. Bu hastalığımı bilen doktor yok.” dedi.

“İnsanların benimle dalga geçmelerinden bıktım”

Hastalığı yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığını, çevredekilerin kendisine deli demeye başladıklarını aktaran Akın, şunları söyledi:

“Ben deli değil hastayım. Beni ilk kez görenler, ‘Sen deli misin? Paran yoksa gel ben sana elbise alayım’ diyor. Ben ne deliyim ne de elbisesiz. Sadece hastayım, sıcağa tahammül edemiyorum. Soğuk bana iyi geliyor, bu yüzden böyle giyiniyorum. Kimse beni anlamıyor, bu yüzden bir an önce tedavi olup sağlığıma kavuşmak istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Artık insanların benimle dalga geçmelerinden bıktım. Eve gidiyorum, sobanın yakıldığı odaya giremiyorum, bu yüzden tek başıma ayrı bir odada oturuyorum. Ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Biraz tahammül edebilseydim yine de sıkıntı olmazdı ama hiç tahammül edemiyorum. Canımın biraz sıcağa tahammül etmesini istiyorum. Tedavi olmak istiyorum. Ben de bıktım, halime ağlıyorum, birilerinin bana yardım elini uzatmasını bekliyorum.” (Kaynak: İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.