Kışanak: 30 Mart'ta Paris ve Roboski'nin hesabı sorulacak

Kışanak: 30 Mart'ta Paris ve Roboski'nin hesabı sorulacak
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Elazığ ilçe ve beldelerini ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, Kürt halkının 30 Mart yerel seçimlerinde Paris katliamı ile Roboski'nin hesabını soracağını belirtti.

ELAZIĞ - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında Elazığ ilçe ve beldelerine ziyarette bulundu. Ziyaretin ilk ayağını oluşturan Karakoçan girişinde BDP il ve ilçe örgütü üye ve yöneticileri, BDP Karakoçan Belediye eş başkan adayları Cennet Ayık ile Burhan Kocaman'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş tarafından karşılanan Kışanak, çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Karakoçan'ın Sarıcan (Sarcon) beldesine geçerek burada BDP'nin belde temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.

'Hırsızlıklarını artık gizleyemezler'
17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu hatırlatan Kışanak şunları aktardı: "Bizler bu köylerde çocuklarımıza bir tek ayakkabı alamazken, onlar ayakkabı kutularını dolarlarla dolduruyor. Hırsızlıklarını, yolsuzluklarını artık gizleyemezler. Artık ayyuka çıktı. Bunu söyleyince Müslümanlıktan bahsediyorlar, peki size soruyorum hırsızlık en büyük günah değil midir? Yoksulun, yetimin, doğmamış bebeğin hakkını gasp ederek, halkın çocuklarının geleceklerinden çalarak kendi çocuklarına gelecek kurdular. Bunları yapanın insanlıkla, islamiyet'le alakası yoktur." 
'Halkların özgürleşeceği bir sistem istiyoruz'
Ortadoğu halklarına yönelik devam eden yok etme politikalarına değinen Kışanak, Ortadoğu halklarına yönelen savaşın halen sürdüğüne dikkat çekti. Kışanak, "Bizler hem Karakoçan'da hem Amed'de, hem Qamışlo'da hem Dersim'de halkların özgürleşeceği bir sistem istiyoruz. Bugüne kadar belediyeler siyasi çıkarlara hizmet eden kurumlar olarak çalıştı. Şimdi artık bu anlayışı düzeltmenin zamanı geldi" dedi.

'AKP'nin oyununu bozacağız'
AKP'nin halka hizmet etme gibi bir niyetinin olmadığını vurgulayan Kışanak şöyle devam etti: "Bunların elinde istismar ettikleri iki argüman vardır. Biri iktidarın yanında olursan sana hizmet getiririm argümanıdır. Ancak bunların halka hizmet ettiği hiçbir yerde görülmemiştir. Diğeri ise halkımızın en hassas olduğu konu olan inançtır. İnanç değerlerini sabah akşam dillerinden düşürmüyorlar. Ama biz bunların oyunlarını bozacağız."

Kürt halkının özgücüne vurgu

Kürt halkının 30 Mart yerel seçimlerinde Paris katliamının, Roboski'nin hesabının soracağını kaydeden Kışanak, "Kürt halkı demokrasiye ve barışa inanmış bir siyasi geleneğin yaratıcısıdır. Ve bu halk sayesinde bu topraklarda artık zalimlere yer yoktur. Bu seçimde Kürt halkının kararı halkın öz gücü olacak. Kadın ve erkek arkadaşlarımız el ele vererek en güzelini yaratacak" diye belirtti. Karakoçan ziyaretinin ardından Kovancılara geçen Kışanak'ın programı Yazıkonak, Yurtbaşı v Elazığ ziyaretleriyle devam edecek.

(DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.