Kışanak: Biz seçimi beklemeyeceğiz, şimdi yapacağız

Kışanak: Biz seçimi beklemeyeceğiz, şimdi yapacağız
"Öz yönetimle özgür geleceğe" şiarıyla seçim çalışmalarını sürdüren BDP eş başkan adayları Ergani, Silvan, Yenişehir, Cizre, Edremit, İpekyolu, Yüksekova, Siirt, Bismil, Hasankeyf ve Gercüş'te çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ergani'de 86 köy muhtarıyla dayanışma yemeğinde bir araya gelen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, "Bizim toplumu yönetme gibi bir derdimiz yok. Halkla birlikte hareket etmeye geldik. Biz seçimi beklemeyeceğiz, şimdi yapacağız" dedi. 


ERGANİ

BDP Ergani İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında 86 köy muhtarı ile Kadir Baba Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Dayanışma yemeğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Ergani Belediyesi eş başkan adayları Ramazan Kartalmış ile Aygün Taşkın, Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın ile birlikte BDP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın yerel seçimin AKP politikalarının oylandığı bir seçim olacağını kaydetti. Ergani Belediyesi Eş Başkan adayı Ramazan Kartalmış da "Büyükşehir yasası" ile yaşanacak değişiklikleri dile getirirek, "Biz hizmeti getirmeyeceğiz, hizmeti sizin adınıza sizinle birlikte götüreceğiz. Sizin katılımınızla, önerilerinizle, iradenizle ortaya koyacağız. Mevcut sorunlarımızı demokratik yönetim anlayışımızla çözeceğiz" dedi.

'AKP boş vaatlerle artık halkımızı kandıramayacak'

Ardından sözü alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı, tek umutlarının halkın bir tırnağının bile kanamaması olduğu ifade ederek, "AKP boş vaatlerle artık halkımızı kandıramayacak. Paralel devlet kimdir? Beş yıl önce Hatip Dicle'yi cezaevine gönderen kimse paralel devlet onlardır. ‘’ dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.