KIŞANAK SEÇİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

KIŞANAK SEÇİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, Bağlar'da seçim bürolarını ziyaret etti.

Diyarbakır - Halkın yoğun katılımının sağlandığı ziyaretlerde Kışanak’a BDP Bağlar Belediye Eş Başkan adayları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler ile çok sayıda BDP'li eşlik etti. Kışanak ve beraberindekiler Körhat, Fatih, Muradiye ve Kaynartepe Mahallelerinde bulunan seçim bürolarını ziyaret etti. Körhat Mahallesi'nde konuşan Gültan Kışanak, sıradan bir parti olmadıklarını belirterek, halkla birlikte özgürlük yürüyüşünü yürüten bir hareket olduklarını söyledi. Verdikleri mücadelenin halka layık olma mücadelesi olduğunu ifade eden Kışanak, “Sizin yoldaşınız olmak, sizinle birlikte bu yolun yolcusu olmak bizim için bir onurdur. Elimizden geldiği kadar demiyorum fazlasıyla halkımıza layık olmak için çaba sarf edeceğiz. Bugüne kadar mahcup olmadık inanıyorum ki bu saatten sonra da olmayacağız. Sizlerin ortaya çıkardığı mücadele değerlerine sonuna kadar bağlı kalacağız” dedi.

kisanak-1.jpg


“Madde Bağımlılığı Sorununun Önüne Geçeceğiz”
Belediyenin imkanlarını halk için kullanacaklarını belirten Kışanak, Diyarbakırlılar için önümüzdeki dönem daha fazla çalışacaklarını ifade etti. Bir gençliğin yok oluş haline dönen Bağlar'da yaşanan madde bağımlılığı sorununa da değinen Kışanak, bunun bir sömürgeci zihniyetin yansıması olduğunu söyledi. Kışanak şöyle dedi:
“Bilerek gençlerimizin geleceğini karartıyorlar. Yapacağımız ilk iş madde bağımlılığına karşı bir seferberlik başlatmak olacak. Bütün mahalle meclislerimizde, gençlik meclislerimizde sivil toplum örgütleriyle, ilçe belediyelerimizle birlikte madde bağımlılığını ortadan kaldırmak için bir seferberlik başlatacağız ve iddialı bir çalışmayla bir iki yıla kalmadan bu konudaki sorunu büyük bir ölçüde önleyeceğiz. Daha yolun başındayız. Biz madde bağımlılarını kucaklayabilir, onları bu alışkanlıklarından vazgeçirebilirsek büyük bir devrim yapmış olacağız. Ama eğer bir kaç yıl daha bu konuda bir çalışma yapamazsak geç olabilir. Aksi taktirde bunun sonu tam bir toplumsal kırımı olur ve biz buna asla izin vermeyeceğiz. Hiç bir çocuğumuzun bu tuzağa düşmesine, bu yanlışa düşmesine asla izin vermeyeceğiz. Onlara spor alanları açacağız, oyun alanları, meslek kursları açacağız. Yapılabilecek ne varsa hep beraber yaparak hayata karşı güçlendireceğiz."
Kışanak'ın ardından söz alan Bağlar Belediye Eş Başkan Adayı Birsen Kaya Akat ise oluşacak bir Kürt birliğinin her şeye cevap olacağını belirterek, "Çözmeyeceğimiz hiç bir sorun kalmayacaktır. Bu halk sisteme hiçbir şekilde yol vermeyeceğiz diyor. Yük halkın omzundadır, halk da bunu görüyor ve eminim ona göre adımını da atacaktır" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.