Kışanak: Tüm imkanlarımızı halk için seferber etmeliyiz

Kışanak: Tüm imkanlarımızı halk için seferber etmeliyiz
GABB Eş Başkanlığı’na yeniden seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GABB Eş Başkanı Gültan Kışanak, zor bir süreçten geçildiğini, kentlerin büyük yıkımla karşı karşıya olduğunu belirterek

 

, “Eskiden bir çalışıyorsak şimdi on kat daha fazla çalışmak zorundayız. Bütün imkanlarımızı halk için seferber etmeliyiz. Başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin (GABB) 2016 yılı 1. Dönem Meclis Toplantısı, Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın yanı sıra GABB üyesi il ve ilçe belediyelerin eş başkanları ile meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GABB Eş Başkanı Gültan Kışanak, GABB’nin üye belediyelerin kurumsal kapasitesini geliştirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne dikkat çekti.

Geçen yıl bu tarihlerde yapılan GABB toplantısında, Şengal ve Kobani’den göç eden insanların ihtiyaçlarını karşılamak için neler yapılacağının tartışıldığını anımsatan Kışanak, ancak eylül ayından bu yana bölge kentlerinin de benzer yıkımlarla karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Kışanak, gelinen noktada GABB üyesi belediyelerin halkın ihtiyaçlarını karşılamak, yıkımın yaralarını sarmak, ortaya çıkan büyük tahribatın ve travmanın sonuçlarını ortadan kaldırmak üzere çalışma yürüttüğünü aktardı.

Zor bir süreçle karşı karşıyayız

Zor bir süreç yaşandığını, kentlerin büyük yıkımla karşı karşıya olduğunu ifade eden Kışanak, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz kentlerimizi, yaşam alanlarımızı yeniden yaşamın en güçlü şekilde yeşerdiği, yaşamın en güçlü şekilde devam ettiği alanlar haline getirebiliriz. Bu tarihsel bir sorumluluk ve görevdir. Normal görevlerimizin ötesinde bir durumdur. Eskiden bir çalışıyorduysak, şimdi belki beş on kat daha fazla çalışmamız gerektiren, halkla daha çok birlikte olmamız gereken, halkın ihtiyaçlarını daha güçlü ve seri bir şekilde karşılamak için bütün imkanlarımızı seferber etmemiz gereken bir tempoyla karşı karşıyayız. Bunu başaracağımıza inanıyorum.”

GABB’nin de bu konuda rolünü oynayacağını ifade eden Kışanak, işbirliği ve dayanışmayı güçlendiren çalışmaların koordinasyonunu üstleneceğini ve kendi imkanlarını seferber edeceğini kaydetti.

Eş Başkanlığa Kışanak ve Kadırhan seçildi

Toplantıda yapılan oylamada GABB Eş Başkanlığına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Şırnak Belediyesi Eş Başkanı Serhat Kadırhan seçildi.

 

Haber:Dilek SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.