Kışanak, yüzleşme müzesi için Irak Kürdistan Bölgesi’nde

Kışanak, yüzleşme müzesi için Irak Kürdistan Bölgesi’nde
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’ni müze yapma çalışmaları kapsamında Halepçe ve Süleymaniye’ye giderek, yüzleşme müzelerini gezdi

, Halepçe Valisi’yle bir araya geldi. Kışanak’ın, bugün Süleymaniye Valisi, Hero Talabani, sağlığı elverirse Celal Talabani’yle görüşmesi bekleniyor

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Müzesi çalışmaları kapsamında davet üzerine Irak Kürdistan Bölgesi’ne gitti.

 

Yüzleşme müzelerinin ziyaret edileceği ve kültürel konuların ele alınacağı ziyaret kapsamında Kışanak, ilk olarak Halepçe Valisi Abdullah Muhammed Abdulmuhammed’i makamında ziyaret etti. Ardından Halepçe Müzesi’ni ziyaret edip, anı defterine yazı yazan Kışanak,  daha sonra Halepçe Anıtı’na çiçek bıraktı.

 

Ziyareti hakkında yerel basına bilgi veren Eş Başkan Kışanak, bir dönem BAAS gizli servisinin işkence merkezi olan, daha sonra yüzleşme müzesi olarak düzenlenen Amnasuraka Müzesi’ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Erenci ile DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emine Özmen’in katıldığı ziyarette, Halepçe Şehitliği’ne çiçek bırakan Kışanak’ın, bugün Süleymaniye Valisi Aso Ferîdûn ile bir araya gelmesi, ardından Hero Talabani’yle, sağlığı elverirse Celal Talabani’yle görüşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.