Kışanak;”Bir gün çalışmasam sanki hayatta kalamayacakmışım gibi gelir”

Kışanak;”Bir gün çalışmasam sanki hayatta kalamayacakmışım gibi gelir”
Son yerel seçimlerde Diyarbakır halkının çok büyük bir kısmının desteği ile büyükşehir belediye başkanı seçilen eski milletvekili, yeni başkan Gültan Kışanak; çalışmanın hayatının en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi.

Mehdi TANAMAN

  Cemilpaşa konağında gerçekleşen basın buluşmasında ayaküstü sohbet etme imkanı bulduğumuz başkan Kışanak, yapmaları geren çok iş olduğunu vurgulayarak, “Sürekli üretmek gerek” dedi.

Hasta olduğunda bile aklından sürekli yapılması gereken işlerin geçtiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak,  “16 yaşından beri çalıştığım için; çalışmamak, dinlenmek ne demektir doğrusu pek bilmiyorum.  Diyelim ki günlerden bir Pazar günü ve ben evdeyim.  O zaman adeta geriliyorum, sanki dışarıda çok büyük şeyler oluyormuş ve ben bunlardan habersiz kalıyormuşum gibi geliyor. Aklım dışarıda akan hayatta kalıyor.” Şeklinde konuştu.

Buarada hazır bulmuşken Diyarbakır’ın turizm potansiyeli üzerine de sohbet etme imkanı bulduğumuz başkan Kışanak, Diyarbakır’ın adeta kapısı açılmamış bir hazine olduğuna inandığını ifade ederek; “Binlerce yıllık bir geçmişe ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kentin turizm potansiyeli olmaması mümkün müdür.  Diyarbakır’ın en büyük eksikliği potansiyelini yeterince tanıtamamış olmasıdır. Dünya tanıtımı yapılabilse sinema dünyası için bir film platosu olabilecek bir şehirde yaşıyoruz. Bu arayışımıza tesadüfen Ferzan  Özpetek de dahil oldu. Aradığımız fırsat ayağımıza geldi. Kendisi de seve seve bizim kültür elçimiz olacağını söyledi bize. Önümüzdeki süreçte Diyarbarkır’ın adı uluslararası platformda daha sık duyulacak. Bu turizm potansiyelimize de yansıyacaktır.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.