Kışanak’tan tepki; “Üzüntülüyüz”

Kışanak’tan tepki; “Üzüntülüyüz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak: "Üzüntülüyüz, kesinlikle bu tür olayların sorunlarımızı çözmeye katkısı olmadığı çok açıktır"

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, uğradığı silahlı saldırı sonucu Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesine ilişkin, "Üzüntülüyüz, kesinlikle bu tür olayların sorunlarımızı çözmeye katkısı olmadığı çok açıktır" dedi.Kışanak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'ne üye belediye başkanları ile Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, çözüm sürecinin sürüncemede bırakıldığı müddetçe yeni sorunların çıktığını savundu.

Süreçte bir sıkıntı olduğunun görüldüğünü ama diyalog kapılarının henüz açık ve görüşmelerin sürdüğünü belirten Kışanak, "Türkiye'nin ve hükümetin bir an önce çözüm sürecine kilitlenmesi, Kobani'deki insanlık dramına gözünü kapatmayan aynı zamanda barış sürecini ilerleten bir tutum içerisinde olmasını hepimiz için doğru olan ve yapılması gereken bir durumdur" diye konuştu.

Kışanak, Diyarbakır'da Astsubay Üstçavuş Aydoğdu'nun şehit edilmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti: "Yaşanan bu olaylarda yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet diliyorum, başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Üzüntülüyüz, kesinlikle bu tür olayların sorunlarımızı çözmeye katkısı olmadığı çok açıktır. Ayrıca ilgili tarafların konuya ilişkin yaptıkları açıklamalar var. Bu olaylar aydınlatılması ve üzerinde durulması gereken konulardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.