Kışın adı var kendi yok

Kışın adı var kendi yok
Kış ortasında yaz güneşi yüzünü gösterirken, her yaştan Diyarbakırlı Dağkapı meydanından Suriçi’ne aktı. Beden diplerindeki yeşil alanlar dolarken, yaşlılar banklarda çocuklar ise parklarda sıcak havanın tadını çıkardı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kışın son ayında da sürüyor. Şubat’ın ilk gününde Diyarbakır’da güneş sıcak yüzünü gösterince vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. Dağkapı meydanından Suriçi’ne doğru sürekli bir insan akışı yaşanırken, beden diplerindeki yeşil alanlardaki banklar da doluydu.

Kışın son ayında da bir türlü gelmeyen soğuk havalar vatandaşların kafasında iklim mi değişti sorularına yol açarken, kış ayında yüzünü gösteren güneşi vatandaşlar boşa çıkarmadı. Genç, yaşlı, çoluk çocuk her yaştan insan güneşin sıcak yüzüne güvenerek kendisini parklara, meydanlara ve çarşı pazara attılar. Güneşin sıcaklığını sırtlarında hisseden yaşlıların mekanı parklardaki banklar ve açık havadaki çay ocakları olurken, çocukların her zamanki gibi adresi parklar ve meydanların boş alanları oldu. Yetişkinlerin adresi ise Suriçi ve çarşı pazarlardı.

Dağkapı meydanı kış ortasında yaz güneşi ile ısınırken, her yaştan cıvıl cıvıl olan meydanda çocuklar top koştururken, gençler ise paten kaymayı tercih ettiler.

Ayrıca Suriçi’nin Melikahmet caddesindeki sokak sağlıklaştırma çalışmaları sıcak hava ile birlikte hızlanırken, sokak aydınlatma lambalarının takılmaya başlandığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.