Kışın obeziteden korunmanın yolları

Kışın obeziteden korunmanın yolları
Diyetisyen Elif Bilgin, kış aylarında obeziteden korunmanın yolları hakkında önerilerde bulunarak, “Yeterli ve dengeli beslenme mutlaka sağlanmalıdır. Süt ve süt ürünlerinden, et, yumurta, kurubaklagil grubundan sebze ve yağlardan ekmek ve tahıl grubundan

 

  Su tüketimini artırmak için suyun içine aroma olsun diye mandalina, limon, taze nane, tarçın, karanfil gibi besinler atılabileceğini belirten Diyetisyen Elif Bilgin, şu önerilerde bulundu:

  “En az her gün 8-10 bardak su tüketin. En az 3 ana öğün, en az 2 ara öğün yapın. Kan şekerini dengede tutup açlık oluşmaması için proteinli yiyeceklerle karbonhidratlı yiyecekleri karışık tüketin. Meyvelerin yanında mutlaka süt, yoğurt, ayran, badem, fındık, ceviziçi olsun. Gece evde otururken sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin. Egzersizi ihmal etmeyin. Gün içerisinde yapacağınız 30 dakikalık orta tempolu yürüyüşler yeterli olacaktır. Hızlı yemek yemeyin. Lokmalar arasında mutlaka çatalınızı bırakın. Beyne tokluk sinyalinin 20 dakikada gittiğini unutmayın .”(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.