Kız öğrenci yurdu’nun yüzde 85’i tamamlandı

Kız öğrenci yurdu’nun yüzde 85’i tamamlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki mevcut öğrenci yurtlarının yetersiz kalması nedeniyle inşa ettiği 272 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nun yüzde 85’i tamamlandı.

Önümüzdeki ay sonunda tamamlaması hedeflenen yurdun, birinci katı engelli öğrenciler için hazırlanırken, tüm odalar otel konforunda tasarlandı. 

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Yenişehir Yıldız Sokak’ta geçen yıl temeli atılan 272 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nun yüzde 85’i tamamlandı. Zemin artı 8 kattan oluşan Kız Öğrenci Yurdu’nda, iki öğrenci kapasiteli 136 oda bulunuyor. Yurdun bodrum katında; mutfak, depolar, terzi, personel dinlenme odası, çamaşırhane, ısı merkezi, santral, su deposu ve sığınak; zemin katta servis mutfağı, yemekhane, bilgisayar odası, kantin, revir, müşahede odası ve ziyaretçi odası, birinci katta ise engelli yatakhanesi, kütüphane, etüt odası, idari bürolar yer alıyor. İki dönüm üzerinden inşa edilen ve inşaat alanı toplam 8 bin 157 metrekare olan Kız Öğrenci Yurdu, haziran ayı sonunda tamamlanacak ve 2016-2017 eğitim yılında hizmete başlayacak.

  “HAZİRAN AYINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürü Bahar Acar, Kız Öğrenci Yurdu’nun yapımına 14 Mayıs 2015’te başlandığını, yurdun ıslak hacim döşeme ve duvar kaplamaları, asma tavanlar, alüminyum doğramalarının bittiğini, jeneratör ve armatörlerin alımının yapıldığını kaydetti. Yurdun iç cephe boyaları, laminat döşemeleri ve vitrifiyelerin montajı dışında yüzde 85’inin tamamlandığını vurgulayan Acar, haziran ayı sonlarına doğru Kız Öğrenci Yurdu’nu tamamlanacağını açıkladı.

  BİRİNCİ KAT ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TASARLANDI

  İhale bedeli 5 milyon 390 bin TL olan Kız Öğrenci Yurdu’nun 272 kız öğrenciye hizmet verecek şekilde inşa edildiğini kaydeden Acar, bodrum, zemin ve 8 kattan oluşan yurdun birinci katında engelli öğrenciler için 10 odanın tasarlandığını dile getirdi. Acar, 24 metrekare olan yurt odalarının otel konforunda tasarlandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.