Kızılay'dan ramazanda gece mesaisi

Kızılay'dan ramazanda gece mesaisi
Diyarbakır'da 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle Kızılay şubesinde ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için yemekler gece hazırlanıyor.

 Dernek binasının avlusunda saat 22.00'de hummalı bir şekilde hazırlanmaya başlanan ve 03.00'te servise hazır hale gelen yemekler, her gün 6 bin kişiye rencide olmamaları için gün aydınlanmadan dağıtılıyor.

DİYARBAKIR'da ramazanın sıcak havaya denk gelmesi nedeniyle Kızılay şubesinde ihtiyaç sahipleri için yemekler gece hazırlanıyor. Valiliğin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik ramazanda gerçekleştirilen sıcak yemek yardımı için Diyarbakır'da 40 dereceyi aşan hava sıcaklığını göz önüne alan Kızılay şubesi aldığı karar doğrultusunda gece mesaisi uyguluyor. Gazi caddesindeki dernek binasının avlusunda saat 22.00'de hummalı bir şekilde hazırlanmaya başlanan yemekler saat 03.00'te servise hazır hale geliyor, bir saat dinlendirilen yemekler ihtiyaç sahiplerine rencide olmamaları için gün aydınlanmadan dağıtılıyor.

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, bu yıl ramazanda 6 bin kişiye sıcak yemek yardımı yaptıklarını belirterek, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırladıkları yemekleri önceden tespit ederek kart verdikleri ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi.

Gece boyu süren hazırlık

Ramazan boyunca 9 kişilik bir ekiple 12 kazanda hazırladıkları 2 çeşit sıcak yemeği 6 bin kişiye verdiklerini ifade eden Hamzaoğulları, haftanın 4 günü de tatlı dağıttıklarını belirtti.

"Hijyenik şartlarda hazırladığımız yemekleri sabaha karşı 03.00 gibi servise hazır hale getiriyor, saat 05.00'te dağıtıyoruz" diyen Hamzaoğulları, hem aileleri rencide etmemek hem de yoğunluk nedeniyle derneğin bulunduğu caddede esnafın rahatsız olmaması için ailelere yemek dağıtımını gün ağarmadan yaptıklarını dile getirdi.

Hamzaoğulları, yemeklerini erken saatte alarak evine götüren vatandaşların iftar vaktinde ısıtarak tükettiğini vurguladı. Yemekleri hazırlayanların ve dağıtanların profesyonel bir ekip olduğunu kaydeden Hamzaoğulları, bu nedenle izdiham yaşanmadığını, kimseyi geri çevirmediklerini belirtti.

Hayırseverlerden mektupla yardım talebi 

Yemeğin yanı sıra her aile ferdine bir ekmek düşecek şekilde ekmek yardımı da yaptıklarını vurgulayan Hamzaoğulları, günde 2 bin 200 ekmek dağıttıklarını söyledi. Hamzaoğulları, unu fabrikadan bizzat aldıkları için ekmeği ucuza mal ettiklerini anlatarak, bu çalışmayla ihtiyaç sahiplerine daha çok ekmek verebildiklerini aktardı. Valilik ve hayırseverlerin yardımıyla hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu yardımların sürdürüldüğüne dikkati çeken Hamzaoğulları, "Diyarbakır'da yetişen ancak çeşitli gerekçelerle başka illere yerleşen hemşehrilerimize mektup yazarak yardım istiyoruz. Bize güvendikleri ve yardımlarının güvenilir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağından emin oldukları için yardım gönderiyorlar. Hesap numaralarına yatırdıkları yardımların makbuzunu teşekkür mektubu ile kendilerine gönderiyoruz" dedi.

Bir alışveriş merkezinde açtıkları stantta hayırsever vatandaşların 3 çeşitten oluşan gıda paketlerinden birini aldıklarında makbuz karşılığında ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırdıklarını ifade eden Hamzaoğulları, Kızılay'a herkesin kendi evi gibi gelerek yemek veya gıda yardımı talebinde bulunduğunu anlattı. 

kizilay6.jpg

Öğrenci yurdu kurulması planlanıyor

Şubede zekatlarını veya yardımlarını dağıtmak isteyen hayırsever vatandaşların da olduğunu, hayırsever vatandaşların hayırlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasında Kızılay'ın vesile olduğunu ifade eden Hamzaoğulları, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere, et ve gıda paketi dağıttıklarını, Van depreminde olduğu gibi ihtiyacı olan Suriyelilere de kapılarını açtıklarını kaydetti. Hamzaoğulları, Kızılay şubesi olarak tarihi müstakil bir binada hizmet verdiklerini hatırlatarak, valiliğin desteğiyle daha geniş bir yere taşınarak hizmetlerini artırmak istediklerini belirtti. "Kızılay bünyesinde yoksul öğrencilerin barınabileceği bir öğrenci yurdu kurmayı planlıyoruz" ifadelerini kullanan Hamzaoğulları, kurulması halinde öğrenci yurdunun Kızılay tarafından kurulan ilk yurdu olacağını sözlerine ekledi. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.