Kızıltepe ve Savur'da silah ve mühimmat ele geçirildi

Kızıltepe ve Savur'da silah ve mühimmat ele geçirildi
Mardin İl Jandarma ve Savur ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kızıltepe ve Savur İlçelerinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10 Temmuz'da Kızıltepe İlçesinde bir ev ve eklentilerinde terör ile mücadele kapsamında yürütülen aramalarda, 2 Kalaşnikof tüfek, 16 Kalibrilik 1 ruhsatsız av tüfeği,  2 Kalaşnikof şarjörü, 7,62 mm. çapında 10 fişek ve 1 tarihi eser olduğu değerlendirilen cam materyal ele geçirildiği ve ele geçirilen malzemeler ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Savur İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 11 Temmuz'da Savur İlçemizde 2 şüpheliye ait adreste, yapılan aramalarda, 1 AK-47 piyade tüfeği, 1 M1 piyade tüfeği, 1 G1 piyade tüfeği, 6 AK-47 şarjörü, 20 G1 mühimmatı (yurtdışı menşeli), 11 AK-47 mühimmatı (yurtdışı menşeli), 332 adet Bixi mühimmatı (yurtdışı menşeli), 6 AK-47 şarjör kılıfı ele geçirildiği belirtilerek, olay ile ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.