Kızıltepe’de 2 PKK mensubu öldürüldü

Kızıltepe’de 2 PKK mensubu öldürüldü
PKK mensuplarının kaymakamlık binası ve konutu civarında keşif yaptığı öğrenildi

 

 

 

 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dün gece başlayan ve bu sabah saatlerine kadar devam eden operasyonda, eylem hazırlığındaki 2 PKK mensubu öldürüldü. PKK mensuplarının kaymakamlık binası ve konutu çevresinde keşif yaptığı öğrenildi.

  Edinilen bilgilere göre, Kızıltepe’de güvenlik güçlerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde ilçeye gelen 3 kişinin kaymakamlık binası ile konutu çevresinde keşif yaptığı ve eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Bunun üzerine dün gece saatlerinde PKK mensuplarının bulunduğu Atatürk Mahallesi Yol Dere Caddesi’ndeki bir ikamete geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında ikamette bulunan PKK mensuplarının binaya girmeye çalışan güvenlik güçlerine ateş açmasıyla çatışma çıktı. Çatışmada gece saatlerinde Hevi Ezda kod adlı kadın  PKK’li öldürüldü. Sabah saatlerinde ise Rızgar kod adlı PKK’li öldürülerek etkisiz hale getirildi. Diğer örgüt mensubunun ise etkisiz hale getirilmesi için operasyon sürüyor.

  Öte yandan, Rızgar kod adlı örgüt mensubunun 31 Ağustos 2016’da 26 yaşındaki mahalle bekçisi Ercan Gültekin’in şehit edildiği olayın faili olduğunun belirlendiği öğrenildi. (İHA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.