Klimalı tabutlar fuarın gözdesi oldu

Klimalı tabutlar fuarın gözdesi oldu
Diyarbakır Fuarında tanıtılan elektronikli; klimalı, cenaze yıkama ve seyyar morglar büyük ilgi gördü. 3 Bin lirayı bulan no-frost tabutlar cenazenin bozulmasını ve kokmasını önlüyor.

İlyas AKENGİN-ÖZEL

TÜYAP tarafından Diyarbakır’da düzenlenen 6. Ortadoğu Tarım Hayvancılık, Tavuk ve Süt Endüstrisi Fuarı büyük ilgi görüyor. 15 Ülkeden 180 firmanın üretimlerinin tanıttıkları fuarda elektronik tabutlar dikkat çekti.

Üretimi Kayseri’de yapılan; no-frost klimalı taşınabilir tabutlar, cenaze yıkama römorku ve seyyar morglar, fuarı gezenler tarafından büyük ilgi gördü. Birçok belediye ve cami dernekleri özellikle fiyatı 3 bin lirayı bulan klimalı tabut siparişi verdi. Taşıması kolay olan elektronik sistemli klimalı tabutlar eksi 12 derecede cenazenin bozulmasını ve kokmasını önlüyor.

Ölmemişse sinyal veriyor

Firma yetkilileri tabutun sensörü sayesinde ‘öldü’ diye tabuta bırakılan kişinin nefes alması halinde sinyal vererek hayat kurtarma özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Fuarda ilgi gören bir diğer stant ise Trabzon standı oldu. Kaşarlı peynir tanıtımının yapıldığı standa vatandaşlara ücretsiz kaşarlı peynir ikramında bulunuldu. Vatandaşlar tadımlık kaşar peynirin tadına baktıktan sonra siparişlerini verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kilis İl Müdürlüğü standında yapılan yöresel Antep katmer tatlısı da vatandaşlara ikram edildi.

Fuarda dün mini eteği ile traktör tanıtarak renk katan Ukranya’lı mankenin bulunduğu stant bugünde vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar, 9 yıldır profesyonel olarak mankenlik yapan Ukranya’lı Oksana Kuznetsova’a ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.