NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kobane çiftetellisi!

Kobane çiftetellisi!

Cumhurbaşkanı yeni bir kavram daha kazandırdı ülkeye;

Kobane çiftetellisi!

‘DAİŞ çekildi, onlar çiftetelli oynuyorlar’ diyor.

Binlerce kişinin öldüğü, ölümüne savunulan bir alandan katiller püskürtülüyor, doğaldır ki insanlar sevinçlerini dile getirecek, halay çekecek, başarısını kutlayacak.

 

Kimse başarıya ortak ol, sende bizimle halay çek(çiftetelli oyna) demiyor!

Şimdilik kaydıyla olsa dahi bölge açısından son derece olumlu bir gelişme olduğu yönünde verilmiş bir mesaj mevcut gerilimli ortamın yumuşamasına yeterli olmaz mıydı?

 

Elbette ki olurdu.

Kaldı ki dünya kamuoyu, henüz sonuca ulaşmamış olmasına rağmen DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelenin son derece önemli olduğuna vurgu yapıyor. Mevcut sonuçla ilgili yaklaşım temkinli ancak olumlu.

 

Bölgede Kürtlerle ilgili meselelerin çözümü ile bağlantılı bir durum olarak değerlendirdiğimizde; özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve hükümetinin burnunun dibindeki savaşı Kürtlerin canları pahasına bu düzeye taşımasına daha makul yaklaşımlarla katkı sunması mümkündü. Çok benimsemeler dahi diplomatik bir dille duruma yorum yapabilirlerdi.

 

Onlar ne yaptılar?

Başbakan selam gönderdi

Cumhurbaşkanı ‘çiftetelli oynuyorlar’ dedi.

Bu kadar mı?

Bu kızgınlık niye?

Esad kaldı diye mi?

Kürtler Esad’a karşı açık cephede savaşmadığı için mi?

Daha mantıklı, halkları ikna edici, bölgenin huzuru ve geleceğine dönük açıklamalar olmasını beklerdik devletin zirvesinden.

Zaten Kürtler de Başbakanın selamını almadı

Çiftetelliyi de çok önemsemedi

**

DAİŞ ile ilgili söylenecek 3-5 kelime yok muydu?

Onlar ki, savaşın hiç bilmediğimiz bütün oyunlarını denedi Kürtler üzerinde.

**

Bu açıklamalardan sonra Kürtler 7 Haziran seçimlerinde oylarını nasıl değerlendirecekler diye merak ediyorum.

Kürtler halay mı çeker, çiftetelli mi oynar

Bu başka bir şey

Binlerce insanın ölümüne neden olan DAİŞ çetelerinin o alanlardan geri püskürtülmüş olmasının yarattığı sevincin ortak paylaşımlarının hiçe sayılmış olması ve çiftetelli ile eşdeğer bir konuma sokulmuş olması son derece manidardır.

 

Kürt meselesinin çözümü ile ilgili müzakere ve buluşmaların olumlu bir noktaya doğru evirilmesi konusundaki tereddütlerin ne kadar haklı olduğu yapılan bu açıklamalardan da çok net anlaşılıyor.

Samimiyet ve güven testi henüz net değil.

 

Kaldı ki belki bilenleri hatta oynayanı da vardır ancak Kürtlerin öyle çiftetelli merakı da pek yoktur. Kürtlere ait bir oyunda değildir.

Halay derseniz

Eyvallah.

**

Çiftetelli;

 4-4 ritme sahip oldukça hareketli bir dans. Türkiye'de ve Balkan ülkelerinde bilinmektedir ve oynanmaktadır. Türkiye'de oynanan bazı türleri Eskişehir Çiftetellisi, Bursa Çiftetellisi, Bahriye Çiftetellisi, Adana Çiftetellisi, Keban Çiftetellisi, Balıkesir Çiftetellisi, Kemalpaşa Çiftetellisi (Arap Çiftetellisi), İnegöl Çiftetellisi, Gaziantep Çiftetellisi, Şanlıurfa Çiftetellisi, Trakya Çiftetellisi, Ada Çiftetellisi, , Bandırma Çiftetellisi ve İstanbul Çiftetellisidir.

**

Esas çiftetelli 7 Haziran’da.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR