Kobane için ışık ve gürültü eylemi

Kobane için ışık ve gürültü eylemi
Diyarbakır'ın merkez Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerine bağlı mahallerde balkon, pencere ve sokaklara çıkan yurttaşlar, IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını gürültü yaparak protesto etti.

Diyarbakırlılar IŞİD'in Kobanê Kantonu'na dönük saldırıları ve Türkiye'nin IŞİD'e desteğini gürültü eylemi yaparak protesto etti. Bağlar'ın Alipar Kavşağı, 5 Nisan Mahallesi, Hatboyu Caddesi, Medine Bulvarı, Kuruçeşme ve Batıkent Kavşağı'nın yanı sıra Yenişehir, Kayapınar ve Sur ilçelerinin değişik mahallerinde balkon ve pencerelerine çıkan yurttaşlar, tencerelere vurarak gürültü çıkardı. Gürültü eyleminin yanı sıra yurttaşlar evlerinin ışıklarını da söndürüp açarak tepkilerini ortaya koydu. 


Yurttaşlar gürültülü eylemlerini sürdürürken caddeden geçen araçlar da kornalarla eyleme destek verdi. 

İlçe ve mahallelerde eylem devam ederken, gençler ise Medine Bulvarı ve Hatboyu caddelerinde lastikler yakarak yolları trafiğe kapattı. Bir süre sonra olay yerine gelen polisler, gençlere tazyikli su ve gaz bombası ile saldırması üzerine çatışmalar çıktı. 

Çatışmanın ardından gençler ara sokaklara dağılırken, yakılan lastiklerin TOMA tarafından söndürülmesinin ardından kapanan yollar yeniden trafiğe açıldı.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.