Kobanê sınırında YPJ doğdu!

Kobanê sınırında YPJ doğdu!
Rojava devrimi ile oluşturulan YPJ kadın örgütü, Kobanê direnişinde ismini tüm dünyaya duyurdu.

URFA - DAİŞ'in katliam girişiminden kaçarak Suruç'taki Şehit Gelhat çadır kentine yerleşen ve YPJ'li kadınların direnişine tanıklık eden Beriwan Şahin, yeni doğan bebeğine YPJ ismini verdi. 


Kobanê'de süren savaşta YPJ ve YPG'lilere çok şey borçlu olduklarını ifade eden Şahîn, YPJ/YPG'nin onlar için kurtarıcı olduğunu söyledi. YPJ'li kadınların sadece Kobanê için değil, insanlık onuru için de mücadele verdiğinin altını çizen Şahin, YPJ savaşçılarının dünyaya örnek olduğunu kaydetti. Artık tüm dünyada tanınan YPJ'li kadınların, dünyanın ezilmiş diğer kadınlara örnek niteliğinde olduğunu vurgulayan Şahin, "Bizim kadınlar bir nevi erkek egemen zihniyetini ortadan kaldırarak, kadının var olan gücünü de ortaya çıkarmış ve kadının mücadele ruhunu şekillendirmiştir. Kobanê direnişinden sonra dünyanın her yerinden insanlar, YPJ'li kadınlarımızı görmek ve konuşmak için sıraya girdiler. Bu bizim için bir umut ışığı oldu. Bende bunun etkisi altında kalarak kız çocuğuma YPJ ismini verdim. Şayet erkek de olsaydı YPG koyardım" şeklinde konuştu. 

dogum-2.jpg

'Kızım ismine layık olacak'

YPJ/YPG savaşçılarının Kobanêlileri katliamdan kurtardıklarını ve onlara çok şey borçlu olduklarını ifade eden Şahin, şu an hayatta olmalarının YPJ/YPG sayesinde olduğunu söyledi. Kızını bu isimle ölümsüzleştirmek istediğini söyleyen Şahin, "Onlarca kadın arkadaş şehit düştü. Bunların başında gelen birisi de bedenini bomba yapıp o cani çetelerde patlatan Arîn Mîrkan heval idi. Biz onların anılarını ve mücadelelerini yaşatacağız. Çocuklarımda onların yolunda ilerleyecek. Kızımın o isme layık olması için her şeyi yapacağım. YPJ'li kadınlarımız, verdikleri mücadeleyle isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. İnanıyorum ki en kısa zamanda Kobanê özgürleşecektir. Kobanê'ye gidip çocuklarımı kendi vatanımda, toprağımda büyüteceğim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.