KOBANÊLİ BEBELERİN AÇLIĞINA KAYITSIZ KALINMADI

KOBANÊLİ BEBELERİN AÇLIĞINA KAYITSIZ KALINMADI
Bir süre önce gazeteniz TİGRİS HABER tarafından da gündeme taşınan Kobanê’li çocuklar için mama ihtiyacı çağrısına kayıtsız kalınmadı.

Dilek SEZER

DİSKİ bünyesinde çalışan hizmet alımı işçiler, Suruç’a Rojava halklarının yaralarını sarmak için bin 500 kutu çocuk maması gönderdi. Aralarında topladıkları paralarla 10 bin liralık çocuk maması alan işçiler yardımlarını Suruç’a göndermek için Rojava’yla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne verildi. Çalışma ile ilgili bilgi veren DİSKİ hizmet alımı işçisi Metin Tarlak, insanlık için Kobanii ailelere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Ne ihtiyaçları var diye bu ailelerimizi ziyaret etmek için Suruç’a gittik. En çok çocuk mamasına ihtiyaçlarının olduğunu gözlemledik. Biz de Diski olarak bir kampanya başlattık” dedi. Hizmet alımı işçilerinin tamamının kampanyaya gönüllü dahil olduklarını kaydeden Tarlak, “Kişi başına her ne kadar az da olsa 25 lira topladık. Toplamda 10 bin lirayla bin 500 adet çocuk maması aldık” diye konuştu.

Bu çağrının bütün kesimlere örnek olunmasını dileyen Tarlak, “Bütün emekçi arkadaşlarımızın bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz. Amed başta olmak üzere Kürdistan topraklarında böylesi kampanyaların çoğalması gerekir, bu bir insani duyarlılıktır. Bu tür kampanyalarımız devam edecektir. Bütün arkadaşlarımıza bu kampanyaya katıldıkları için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Kobani’nin İnşa sürecinde de yer almak istediklerini ifade eden Tarlak, DİSKİ’nin ikinci şubesinde çalışan yaklaşık 12 bin çalışanın inşa sürecine gönüllü katılmak için hazır olduklarını söyledi. Tarlak, DİSKİ çalışanları olarak Kobani’nin inşa süreci için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.Hizmet alımı işçilerin duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Rojava’yla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Mümin Ağcakaya, büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, “200 bine yakın insanımız yerinden yurdundan edildi. Onların yaşamsal ihtiyaçları emekçi ve duyarlı halkımızın yardımlarıyla karşılanıyor. Bu tür yardımların devam edilmesini bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.