Kobanê'ye 100'üncü gün selamı

Kobanê'ye 100'üncü gün selamı
Kobanê direnişi 100'üncü gününe girerken, 12 Aralık'ta Kobanê'de yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Sibel Bulut'un (Eylem Deniz) ailesinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, Mehser köyünden Kobanê direnişçilerini sloganlarla selamladı.

15 Eylül tarihinden itibaren üç koldan saldırılarla Kobanê'yi işgal girişiminde bulunan DAIŞ çetecilerine karşı yürütülen büyük direniş 100'ncü gününe girdi. YPG/YPJ güçlerinin düzenlediği operasyonlarla ağır darbeler alan DAIŞ çetecileri kaçma telaşına girerken, Kobanê'de devam eden direnişe destek amacıyla sınır hattı üzerinde bulunan köylerdeki direniş nöbetleri de sürüyor. Yüzyılın en büyük direnişine ses vermek, selam göndermek ve destek vermek amacıyla her gün düzenlenen insan zinciri eylemi bugün de tekrarlandı. Mehser Köyü'ndeki insan zinciri eylemine 12 Aralık'ta Kobanê'de çetecilerle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Sibel Bulut'un anne, baba ve kardeşi de katıldı. El ele tutuşularak oluşturulan zincir, yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçıları anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Sibel Bulut'un annesi Zekiye Bulut eylem boyunca kızının resmini elinden düşürmezken, "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedan YPG/YPJ", "Bijî berxwedana Şengalê" ve "İmralı'ya bin selam" sloganları atıldı. Yurttaşlar Kobanê'ye döndükleri bedenleri ve sloganlarıyla Kobanê direnişçilerine selamlarını gönderdi. 


'Sibel'le gurur duyuyoruz'

Katıldığı YPJ saflarında 12 Aralık'ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Sibel Bulut'un annesi insan zinciri eyleminin ardından yaptığı açıklamada, "Sibel'le her zaman gurur duydum. Şimdi şahadetiyle de gurur duyuyorum. O sadece bizim değil, tüm ezilen, mazlum halkların şehididir. Artık Sibeller ölmesin" diye konuştu. Sibel'in kardeşi Onur Bulut da, ablasının inandığı haklı bir mücadele için yaşamını yitirdiğine vurgu yaparak, "Savaşı Kürtler başlatmadı. Ama Kürtler bitirecek. Gerekirse bizde Kobanê'de şehit olmaya gideceğiz" diye konuştu. 

Aile, Mehser Köyü'nde zincir eylemine katıldıktan sonra Kobanê'li yurttaşların yaşadığı çadır kentleri görmek ve yapılacak basın açıklamasına katılmak üzere Suruç ilçe merkezine hareket etti.(diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.