‘Komutan’ kılığında dolandırıcılık!

‘Komutan’ kılığında dolandırıcılık!
‘Karakol komutanıyım’ diyerek köylüleri dolandırıyorlar
Özel Haber: Ali VURANEL

Diyarbakır’da bazı köylerde kendilerini karakol komutanı olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaşları dolandırıyor. Bu iddianın sahibi DTSO Başkanı Ahmet Sayar. Sayar, bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle

Akla hayale gelmeyecek yöntemlerle vatandaşları dolandıran kötü niyetli kişilerin son yöntemi de şeytana pabucunu ters giydirecek cinsten. Bu kez köylerde kendilerini karakol komutanı veya üst düzey askeri yetkili olarak tanıtarak vatandaşları dolandırıyorlar. Bugüne kadar birçok yöntemle vatandaşları dolandıran kalpazanların bu yolla Diyarbakır’da birçok köyde vatandaşları dolandırdığı iddia ediliyor.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar’dan uyarı

İddianın sahibi Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar. Sosyal medya hesabında bu durumu paylaşan Sayar, vatandaşları uyardı. Sayar,”Köylerde son günlerde yaygın olarak, kendini Karakol Komutanı,Yardımcısı ve benzeri şekilde tanıtarak operasyonlarda kimliğiniz,isminiz yasadışı olaylarda kullanıldığını söyleyip,çeşitli yollarla para,altın isteyip çok sayıda dolandırılan,çarpılan köylü var.Dolandırıcılara dikkat ediniz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.