Köpekler sürüye saldırdı, 30'a yakın keçi telef oldu

Köpekler sürüye saldırdı, 30'a yakın keçi telef oldu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çok sayıda köpeğin keçi sürüsüne saldırması sonucu 30’a yakın keçi telef oldu, çok sayıda keçi da kayboldu.

TİGRİS HABER - Olay, kırsal Suüstü köyünün yakınlarında bulunan arazide meydana geldi. Köy sakinleri öğlen yemeği için sürünün yanından ayrıldı. Aç kaldığı iddia edilen köpekler keçi sürüsüne saldırıp yaklaşık 30’a yakın keçi telef ederken, çok sayıda keçi da korkudan araziye dağılarak kayboldu. Köye yakın bulunan Nehil Sazlığı'na korkudan atlayan bazı keçiler suda telef olurken, bir vatandaş canını hiçe sayarak bataklıkta boğulan keçilerini çıkarttı. Vatandaşlar köyün her tarafını karış karış arayıp kayıp keçileri bulmaya çıkarken, yaralı keçileri ise sırtlarına alarak köye taşıdı.

‘Aç kalan köpekler keçilerimizi delik deşik etti’

Şokta olduklarını belirten Teoman Oğuz adlı köylü, "Olay saat 11.00 sıralarında bizler yemek yerken oldu. Tek geçim kaynağımız olan hayvanlarımız köpekler tarafından saldırıya uğradı. Olay yerine yetiştiğimizde 30’a yakın keçimiz telef olmuş, çok sayıda da keçimiz kayboldu. Biz de tüm köy halkı olarak kayıp keçileri aramaya çıktık. Her yeri arıyoruz. Yaralı bulduğumuz keçileri ise sırtımıza alarak köye götürdük. Bu yaşanan olayla ilgili yetkililerden yardım istiyoruz. Çünkü güpegündüz yaşandı olay.” dedi. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.