Kör kurşun öğretmeni gözünden etti

Kör kurşun öğretmeni gözünden etti
Diyarbakır’da geçtiğimiz çarşamba günü oğlunu okula göndermek için kalkıp, camdan kar yağışını izlerken Sur ilçesi tarafından gelen kurşunla başından ağır yaralanan kadın öğretmen bir gözünü kaybetti.

 

  Diyarbakır’da bir apartmanın 8. katında oturan Mevlüde Ketani isimli öğretmen, 6 Ocak’ta camdan dışarıyı izlerken Sur tarafından gelen bir kurşunla başından yaralandı. Olayın ardından polis ekiplerince ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ketani’nin Dicle Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki tedavisine devam ediliyor.

  İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mevlüde Ketani’nin kayınbiraderi Aydın Ketani, olayın 6 Ocak günü saat 07.15 sularında meydana geldiğini söyledi. Ketani, "Mevlüde hoca, oğlunu sabah uyandırmaya gittiği odada 8. katta nereden geldiği ve kimin tarafından sıkıldığı belli olmayan kurşun sonucu maalesef yaralandı. Haberini alır almaz hemen hazırlıklara başladık üniversitede, sağ olsun bütün hocalarımız haberdar oldular. Yoğun kanama ile hastaneye ulaştırıldı. Ulaştırma sırasında 112 aracılığıyla değil de polis ekipleri vasıtası ile buraya ulaştırıldı. Yaklaşık bir saatlik bir kaybımız oldu. Mevlüde hocanın durumu hala hayati tehlikesini korumakta ancak bizim en büyük tesellimiz ilk geldiği zaman kaybetmiş durumdaydık, yine en azından bazı reflekslerinin olması, bazı şeylere yanıt vermesi oldu. Ama maalesef bir gözünü kaybetmiş durumda. Hekimlerimizden aldığımız haber bu. DÜ Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ceviz hocamıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hocamızın durumu hayati tehlikesini koruyor. Halkımızdan aynı şeye maruz kalmamalarını ve dualarını esirgememelerini istiyorum" dedi.

  Bir gözünü kaybeden öğretmen Mevlüde Ketani'nin yakınları, hastanede çaresizlik içinde olumlu bir gelişme bekliyor.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.