Korkulan oldu! Savaşa silah satışı...

Korkulan oldu! Savaşa silah satışı...
BM, nükleer silah ve füze geliştirmeye devam eden Kuzey Kore'nin iç savaş ülkeleri Suriye ve Yemen'e silah satmaya çalıştığını duyurdu.

Washington Post gazetesi de, hafta içinde yayınladığı özel haberinde Kuzey Kore'nin en az bir, muhtemelen iki tesiste nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze geliştirdiğini aktarmıştı.

Son dakika... Korkulan oldu! Savaşa silah satışı...
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan rapor, ABD ve komşularıyla yeni bir sayfa açan Kuzey Kore'nin nükleer silahlarından vazgeçmediğini ortaya koydu.

Sabaha karşı 05.06'da dünyaya duyurulan rapora göre, Kim Jong-un nükleer füze programını durdurmadı ve BM yaptırımlarını ihal ediyor.

Raporda en dikkat çekici bölüm ise, Kuzey Kore'nin iç savaş ülkeleri Suriye ve Yemen'e silah satmaya çalışması. BM, Pyongyang yönetiminin Suriye'deki rejimle askeri işbirliğine gittiğini de belirtiyor.

Uluslararası örgüt, Kuzey Kore'nin ayrıca gemilerle petrol transferi ve tekstil ihracatı yaparak yaptırımlara uymadığını aktarıyor.

2017 yılında 20'yi aşkın füze denemesi yaparak dünyanın ödünü koparan Kim Jong-un, ilk kıtalararası balistik füzelerini de gökyüzüne göndermişti. Son fırlatılan füzenin ABD'nin başkenti Washington'ı vurma kapasitesi olduğu biliniyor.

2018'de önce düşman kardeşi Güney Kore ile buzları eriten Kuzey Kore, ardından ABD Başkanı Donald Trump ile tarihi bir zirveye imza atmıştı.

Taraflar arasında yapılan anlaşmalara göre, Pyongyang yönetimi tüm nükleer silah çalışmalarını durduracak ve bu yıl sonuna kadar teknik olarak halen süren Kore Savaşı barış anlaşmasıyla sona erecek.

Kuzey Kore, uluslararası gazetecileri ülkeye çağırarak bazı nükleer tesislerini imha etmişti.

Ancak son ortaya çıkan uydu görüntüleri, halen bazı çabaların sürdüğünü gösteriyor. Washington Post gazetesi, ABD'li istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore'nin en az bir, muhtemelen iki tesiste nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü hafta başında özel haberiyle aktardı. (milliyet)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.