Korucubaşı Babat'tan koruculara çağrı: Silahları susturalım

Korucubaşı Babat'tan koruculara çağrı: Silahları susturalım
Şırnak'ta 400 korucudan sorumlu olan korucubaşı Alihan Babat, bundan böyle barış için çalışacaklarını açıklayarak, tüm koruculara "silahları susturalım" çağrısı yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın "Artık koruculara yönelik silah kullanmayacaklarını" açıklaması bölgedeki koruculardan karşılık buldu. Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirkê) beldesinde yaklaşık 400 korucudan sorumlu olan korucubaşı Alihan Babat, barış sürecine destek açıklaması yaptı ve PKK'ye karşı savaşmayacakları mesajını verdi. Babat, "Barışı yemeği" adı altında evinde bir yemek verdi. Yemeğe HDP Şırnak Milletvekilli adayları Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encu, Federal Kürdistan Bölgesi'nden YNK'li Parlementer Farhat Sangawe, DPB Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, partililer ve ailenin ileri gelenlerinin de yer aldığı yüzlerce kişi katıldı. 


'Birlik olursak dünya bize saygı duyar'

Yemekte konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Kürtlerin birbirine karşı savaşmasının büyük acılara yol açtığını belirterek, bundan sonra birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürtler'in kendi arasında birlik olması halinde dünya nezdinde saygınlığının artacağına dikkat çekerek, "Bunun örneğini biz Kobanê direnişinde gördük. Kürdistan'ın tüm parçaları Kobanê direnişine katılmak için hiç tereddüt etmeden koştu ve çok sayıda şehit verdik. Bunu gören dünya Kürtlere saygı duymaya başladı. İşte Kürtler birlikteliğini ve ittifakını güçlü bir şekilde oluşturduğu zaman dünya bize saygı duyar" şeklinde konuştu. 

Babat: Silahlar susmalı 

Neden böyle bir tavır aldıklarını DİHA'ya açıklayan Korucubaşı Babat, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın "Artık koruculara yönelik silah kullanmayacakları" yönündeki açıklamasını hatırlattı. Babat, "Bu konuda teşekkür ediyorum. Bu barışı istemenin samimiyetidir. Bende bu konuda buradan bölgedeki tüm koruculara çağrı yapıyorum; Bu sürece gerçek anlamda katkı sağlamaları için silahları susturmaları gerekiyor" dedi. 

'Öcalan'la oturulup barış sağlansın'

Son üç yıl içinde HPG'lilere yönelik herhangi bir eylemlerinin olmadığını belirten Babat, "Benim çağırım tüm devlet yanlısı olduğu belirtilen aşiretlere; artık bu sürece bir katkı sunmak için silahların susması gerekiyor. Biz öyle bir şey yapmamız gerekiyor ki devlet barışın yolunu kapatırsa, barışın kapılarını kaptırsa biz pencereden girelim; pencereyi kapatsa bacadan girelim. Devlet de gerilla da silah kullanmasın. Öcalan'la oturup barış sağlansın" dedi. 

'PKK silah bırakırsa aşiretler isyan eder'

Bu sürece katkı sunmak için seçim sonrasında harekete geçeceklerini açıklayan Babat, "Seçim bittikten sonra biz tüm aşiret reislerini yani devlet yanlısı olan olmayan herkesi çağıracağız, birlikte devlet ve hükümet yetkililerinden randevu isteyeceğiz. Şunu da belirtelim sorun sadece PKK'nin silah bırakma meselesi değildir. Açık söyleyelim şimdi PKK silah bırakırsa bölgede başka devletlerin ajanları üzerinden her türlü kirli oyun sahnelenecektir, bölge halklarına saldırı olacaktır. Sorun silah bırakma sorunu değildir. Sorun kalıcı bir çözümün olmamasıdır. Eğer bugün PKK silah bırakırsa da eğer kalıcı bir barış sağlanmazsa bu aşiretler silahlar alıp isyan eder. Biz bunu biliyoruz. Bakın Eşme'deki durum. Ben bunu duyunca sevinçten uyuyamadım. Eğer Türkiye Kobanê imdadına Şengal imdadına gitmiş olsaydı o ruhu yakalamış olsaydı silahların indirilmesi veya bırakılmaması artık sorun olmazdı" diye konuştu. 
Babat, Rojava'da çetelere karşı savaşan savaşçılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Bundan sonra barbar IŞİD örgütüne karşı arkadaşlarımın yanında, savaşçı ve gerillayım" dedi. (Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.