Koruculardan ‘Özlük hakkı’ talebi

Koruculardan ‘Özlük hakkı’ talebi
SİİRT - Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan korucuların devletin üçüncü büyük silahlı gücü olduğunu belirterek, her zaman devletin yanında olan koruc

 

 


Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, korucuların özlük haklarına ilişkin açıklama yaptı. Doğuda yaşayan korucuların vatansever olduğunu belirten Şehitoğlu, korucuların terör örgütünün kucağına bırakılmaması ve hatta örgütle daha etkin bir mücadele için koruculara büyük önem düştüğünü aktardı. Şehitoğlu, "Bizim gayemiz korucularımıza sahip çıkmak onlara gerektiği değeri vermektir. Çünkü korucular vatanına bağlı ve yıllarca PKK ile savaşan Türkiye'nin 3. büyük silahlı güvenlik gücüdür. Ama ne yazık ki korucularımıza sahip çıkılmıyor. Cüzi bir miktar parayla çalıştırıyor. Bir temizlik görevlisinin bile sigortası varken yıllarca vatanın bölünmez bütünlüğü için çalışan kahraman korucuların sigortası yok. Ve bunu herkes iyi bilsin ki korucularımız doğunun teminatıdır" dedi.

“DEVLET PKK'YI KORUCULARLA BİTİREBİLİR”
Korucuların terörle mücadelede güvenlik güçlerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten Şehitoğlu, "Terörle mücadelede etkin bir mücadele için korucuların gençleştirilmesi, teçhizat ve ekipman noktasında güçlendirilmesi kadar korucuların sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi gerekir. Korucularımız, 1 Kasım seçimlerinde hükümetimize verdiği destek ile adeta tarih yazdı. Yeni kurulan hükümetimize koruculara sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu. (iha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.